Η περίπτωση Γκατούζο υποχωρεί, αλλά δεν «καίγεται»

Τζενάρο Γκατούζο

i

© Intime

Η περίπτωση Γκατούζο υποχωρεί, αλλά δεν «καίγεται»

Τα νέα σενάρια με τον Τζενάρο Γκατούζο και ο Ολυμπιακός που ψάχνεται…

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του το ματς με την ΑΕΚ την Κυριακή (23/4) που θα κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το μέλλον του στο φετινό πρωτάθλημα. Την ίδια ώρα ωστόσο, μεγάλη κουβέντα γίνεται για το θέμα του προπονητή. Το όνομα του Τζενάρο Γκατούζο έπαιξε πολύ τις τελευταίες ημέρες, ως το απόλυτο φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «ερυθρολεύκων». Ο Ιταλός έχει εξαιρετική σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, το όνομά του είχε ακουστεί και παλιότερα όπως επισημάναμε σε σχετικό άρθρο, είναι ένα πρόσωπο που έχει αρκετούς υποστηρικτές μέσα στη διοίκηση των Πειραιωτών.

Μια βόλτα στα social media ωστόσο, δείχνει πως αρκετός κόσμος δεν… ψήνεται με τον Ιταλό προπονητή. Δεν τρελαίνονται κοινώς μετά από μία δύσκολη σεζόν, να είναι αυτός που θα αναλάβει για να φέρει τον Ολυμπιακό και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών. Από την ΠΑΕ Ολυμπιακός όλες αυτές τις ημέρες, δεν έχει υπάρξει κάτι. Ούτε επιβεβαίωση των επαφών με Γκατούζο, ούτε διάψευση. Δεν τον… καίνε και αυτό το κρατάμε.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός εμπιστεύτηκε Ιταλό προπονητή; (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:36 - 17.04.2023

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός εμπιστεύτηκε Ιταλό προπονητή; (vid)

Ο Ολυμπιακός φαίνεται να εξετάζει την περίπτωση του Τζενάρο Γκατούζο και αν εκείνος τελικά αναλάβει την ηγεσία της ομάδας, τότε θα αποτελέσει τον πρώτο Ιταλό στον πάγκο μετά από σχεδόν μία 25ετία.

Αυτή τη στιγμή, ο Γκατούζο δείχνει να έχει υποχωρήσει, να μην παίζει μόνος του για την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Κι εδώ, πρέπει να κρατήσουμε κάτι ακόμη. Ο Γκατούζο έχει ατζέντη τον Μέντεζ. Ένα δυνατό όνομα και αυτό σημαίνει πολλά. Δεν είναι μονόδρομος ο Ολυμπιακός για τον Γκατούζο. Και πέρσι αρκετοί ξαφνιάστηκαν όταν ανακοινώθηκε από την Βαλένθια, αλλά το ισπανικό πρωτάθλημα του άνοιξε τις πόρτες. Και πάντα, είναι ένας δυνατός «παίκτης» για τους συμπατριώτες του.

Ο Γκατούζο προφανώς και δεν έχει… καεί. Ναι, υπάρχουν δεύτερες σκέψεις. Μπορεί να δεις σε λίγες ημέρες να ανακοινωθεί αλλού, μπορεί, όμως, να έρθει και στην Ελλάδα. Είναι τόσο ανοιχτό αυτή τη στιγμή το θέμα του και σίγουρα μεγάλο ρόλο θα παίξουν οι διερευνητικές επαφές και με άλλους υποψήφιους προπονητές. 

Υπάρχει και μία τάση για μια επιλογή ναι μεν άπειρου, αλλά με μεγάλη εκτίμηση των ανθρώπων του Ολυμπιακού στο πρόσωπό του. Αναφέρομαι στον Καμπιάσο, που έχει εξαιρετική σχέση με τους ανθρώπους των Πειραιωτών, φόρεσε τη φανέλα της ομάδας. Τώρα το ότι έχει τα ρίσκα της και μία τέτοια επιλογή, είναι πραγματικότητα.

Ατζέντηδες προτείνουν προπονητές για όλα τα γούστα. Ένα ζήτημα σοβαρό, όμως, είναι ποιοι είναι πραγματικά διατεθειμένοι να αναλάβουν. Γιατί είναι σημαντικό και που θα τερματίσει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα, σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση θα συμμετάσχει. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να τελειώσουν το συντομότερο το θέμα του προπονητή. Βλέπετε το πρωτάθλημα τελειώνει μέσα Μάη και μετά από ένα μήνα, θα πρέπει να αρχίσει η προετοιμασία και ταυτόχρονα, να παρθούν πολλές αποφάσεις για το ρόστερ.