Πότε ήταν η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός εμπιστεύτηκε Ιταλό προπονητή; (vid)

Σωκράτης Κόκκαλης και Αλμπέρτο Μπιγκόν

i

© Intime

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός εμπιστεύτηκε Ιταλό προπονητή; (vid)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:36 - 17.04.2023 / Ανανεώθηκε: 19:00 - 17.04.2023

Ο Ολυμπιακός φαίνεται να εξετάζει την περίπτωση του Τζενάρο Γκατούζο και αν εκείνος τελικά αναλάβει την ηγεσία της ομάδας, τότε θα αποτελέσει τον πρώτο Ιταλό στον πάγκο μετά από σχεδόν μία 25ετία.

Τον προπονητή με τον οποίο θα πορευτεί την επόμενη σεζόν ψάχνει ο Ολυμπιακός, μετά την παραίτηση του Μίτσελ από την ομάδα. Το όνομα το οποίο ακούγεται πιο έντονα στο ρεπορτάζ των Πειραιωτών είναι αυτό του Τζενάρο Γκατούζο, ο οποίος βρίσκεται επίσης σε αναζήτηση συλλόγου μετά την αποχώρηση του από τη Βαλένθια.

Ακόμα δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι... χειροπιαστό, εντούτοις μία πρώτη επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές μοιάζει να έχει πραγματοποιηθεί και μάλιστα ο πρώην προπονητής των Νάπολι, Μίλαν και ΟΦΗ είναι θετικός στο ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ελλάδα. Αν, λοιπόν, εκείνος τελικά επιλέξει τον Ολυμπιακό και ο Ολυμπιακός εκείνον, τότε η ομάδα του Πειραιά θα πραγματοποιήσει μία κίνηση την οποία έχει να κάνει αρκετά χρόνια.

Πιο αναλυτικά, αν ο Γκατούζο αναλάβει τους «ερυθρόλευκους» , τότε θα αποτελέσει τον πρώτο Ιταλό προπονητή της ομάδας μετά από σχεδόν 24 χρόνια. Ο τελευταίος άνθρωπος που έκατσε στον πάγκο της ομάδας και καταγόταν από τη γειτονική χώρα ήταν ο Αλμπέρτο Μπιγκόν, ο οποίος αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό τον Νοέμβριο του 1999. 

Παρά το γεγονός πως ο σύλλογος βρισκόταν στην πρώτη θέση, τον Απρίλιο του 2000 ο σύλλογος τον απομάκρυνε από την τεχνική ηγεσία με φόντο το «φτωχό» ποιοτικά παιχνίδι του  και τα προβλήματα με τους παίκτες. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές στη μικρή θητεία του Ιταλού ήταν τα... γαλλικά που του «έψαλλε» ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς στη Λεωφόρο, με αφορμή την αλλαγή του παίκτη στην αναμέτρηση εναντίον του Παναθηναϊκού.