Τι κάνουν οι ομάδες του Big-4 μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος;

Ολυμπιακός - ΑΕΚ

i

Γιώργος Μασούρας/ ©Intime

Τι κάνουν οι ομάδες του Big-4 μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος;

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:43 - 17.04.2023 / Ανανεώθηκε: 12:45 - 17.04.2023

Τα αποτελέσματα των ομάδων του Big-4 της Super League στο πρώτο ματς μετά από κάθε διακοπή του πρωταθλήματος τη φετινή σεζόν.

Το φετινό πρωτάθλημα της Super League μέτρησε τέσσερις διακοπές μέσα στη σεζόν. Η ιδιαιτερότητα της διεξαγωγής της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Χειμώνα για πρώτη φορά στην ιστορία, οι υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων για το Nations League, η έναρξη της προκριματικής φάσης του Εuro 2024 και το Πάσχα, «ανάγκασε» τα πρωταθλήματα να διακόψουν την δράση τους αρκετές φορές.

Η διακοπή λόγω Πάσχα είναι η υπ΄αριθμόν 4 κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στο ελληνικό πρωτάθλημα και πάμε να δούμε τι αποτελέσματα έφεραν οι ομάδες του Big-4 στις προηγούμενες τρεις περιπτώσεις.

Παναθηναϊκός:

Μετά την πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος στα τέλη του Σεπτέμβρη λόγω υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, το «τριφύλλι» επέστρεψε με σπουδαίο διπλό στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ (1-2), για την έκτη αγωνιστική της Super League, χάρη στα δύο γκολ του Αϊτόρ.

Στο πρώτο ματς για το πρωτάθλημα μετά τη μεγάλη διακοπή λόγω του Μουντιάλ στο Κατάρ, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχασε τους πρώτους της βαθμούς εκτός έδρας, καθώς έφερε ισοπαλία στη Νεάπολη απέναντι στον Ιωνικό (1-1).

Στην πρόσφατη διακοπή ελέω εθνικών ομάδων, οι «πράσινοι» γκέλαραν ξανά, διότι αναδείχθηκαν ισόπαλοι (0-0) στη Λεωφόρο κόντρα στο Βόλο, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των play offs και σε ένα ματς όπου ο Σπόραρ ήταν ο μοιραίος, με την άστοχη εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην δράση μετά τη διακοπή του Πάσχα και ταξιδεύει και πάλι στη Θεσσαλονίκη, για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ (23/4, 20:00) όπως και μετά την πρώτη διακοπή.

ΑΕΚ:

Το ματς μετά την πρώτη διακοπή της φετινής σεζόν ήταν ιστορικό για την Ένωση, καθώς αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο «σπίτι» της. Ο «Δικέφαλος» υποδέχτηκε τον Ιωνικό και πήρε εύκολα τη νίκη με 4-1 σε μία μέρα-ορόσημο για τον σύλλογο.

Με την επιστροφή στην αγωνιστική δράση από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχτηκαν τη Λαμία για το πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου της Super League, σε ένα ματς όπου η νίκη ήρθε χωρίς δυσκολία (3-0).

Μετά τη διακοπή στα τέλη του Μαρτίου λόγω της έναρξης της προκριματικής φάσης του Euro, η Ένωση επέστρεψε και στις νίκες με ένα μεγάλο διπλό στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ χάρη στο γκολ του Αραούχο (0-1).

Την ερχόμενη Κυριακή, η ομάδα του Αλμείδα θα κοντραριστεί με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (23/4, 21:00), σε μία δύσκολη αποστολή για το «Δικέφαλο».

Ολυμπιακός: 

Μετά την πρώτη διακοπή τον Σεπτέμβριο, ο Ολυμπιακός επέστρεψε με εντός έδρας νίκη κόντρα στον Ατρόμητο (2-0), στο πρώτο ματς του Μίτσελ στον πάγκο των Πειραιωτών σε αυτήν τη δεύτερη θητεία του.

Μετά το Μουντιάλ, οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν με γκέλα στο πρώτο ματς του δεύτερου γύρου, καθώς αν και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με δύο γκολ στους «Ζωσιμάδες», ο ΠΑΣ Γιάννινα έφερε το ματς στα ίσα (2-2).

Στο πρώτο ματς μετά την επόμενη διακοπή από εκείνη του Μουντιάλ, ο Ολυμπιακός έπαθε την ίδια ακριβώς «ζημιά». Στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των play offs, οι Πειραιώτες υποδέχτηκαν τον Άρη κι έφεραν ισοπαλία-σοκ (2-2), αν και είχαν πάρει ξανά όπως στα Γιάννενα ισχυρό προβάδισμα με δύο γκολ διαφορά.

Πλέον, η ομάδα του Ζοσέ Ανιγκό έχει δύσκολο δρόμο μπροστά της, καθώς έχει απομακρυνθεί από την κορυφή και την ερχόμενη Κυριακή θα υποδεχτεί την ΑΕΚ (23/4, 21:00).

ΠΑΟΚ: 

Μετά την πρώτη διακοπή, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό (όπως και τώρα) και γνώρισε την ήττα με ανατροπή στην Τούμπα (1-2).

Η επιστροφή από τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο είχε βρει τον ΠΑΟΚ νικητή στο Αγρίνιο με 2-0 επί του Παναιτωλικού χάρη στα γκολ των Ολιβέιρα και Αουγκούστο.

Στην πρόσφατη διακοπή ελέω εθνικών ομάδων, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου επέστρεψε με το… αριστερό στην δράση, καθώς ηττήθηκε από την ΑΕΚ με 0-1 για τα play offs.

Την ερχόμενη Κυριακή, οι «ασπρόμαυροι» θα υποδεχτούν στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό (23/4, 20:00).