Tι πιστεύει το ChatGPT για τον Τζενάρο Γκατούζο;

Τζενάρο Γκατούζο

i

© Intime

Tι πιστεύει το ChatGPT για τον Τζενάρο Γκατούζο;

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:37 - 17.04.2023

Ο Τζενάρο Γκατούζο αποτελεί το πιο βασικό όνομα στη λίστα του Ολυμπιακού όσον αφορά την τεχνική ηγεσία της ομάδας και το Sportal ζήτησε την άποψη του ChatGPT για τον Ιταλό τεχνικό.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή μετά την αποχώρηση του Μίτσελ και το όνομα που παίζει αρκετά για τον πάγκο του είναι αυτό του Τζενάρο Γκατούζο, με τους Πειραιώτες να τον προσεγγίζουν ενόψει μίας μελλοντικής συμφωνίας. Ο 45χρονος τεχνικός είναι γνώριμος στην Ελλάδα για τη σπουδαία του καριέρα ως ποδοσφαιριστής, αλλά και για τη σταδιοδρομία του στο κομμάτι της προπονητικής (η οποία μεταξύ άλλων μας χάρισε και το αξέχαστο «Everyday Ma@@@ia»).

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός εμπιστεύτηκε Ιταλό προπονητή; (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:36 - 17.04.2023

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός εμπιστεύτηκε Ιταλό προπονητή; (vid)

Ο Ολυμπιακός φαίνεται να εξετάζει την περίπτωση του Τζενάρο Γκατούζο και αν εκείνος τελικά αναλάβει την ηγεσία της ομάδας, τότε θα αποτελέσει τον πρώτο Ιταλό στον πάγκο μετά από σχεδόν μία 25ετία.

Ο Ιταλός κόουτς αποτελεί μία ιδιαίτερη περίπτωση ανθρώπου, με αποτέλεσμα η επιλογή του από τους ιθύνοντες του συλλόγου να προβληματίζει αρκετούς από τους φίλους της ομάδας. Βλέποντας αυτό το δίλημμα, λοιπόν, αποφασίσαμε να... λάβουμε δράση και έτσι ζητήσαμε την άποψη της τεχνολογίας, όσον αφορά τον πρώην τεχνικό των Βαλένθια, Μίλαν, Νάπολι, ΟΦΗ κλπ.

Πιο αναλυτικά, το Spotal επικοινώνησε με το ChatGPT με σκοπό να ακούσει τη γνώμη του αναφορικά με τον Τζενάρο Γκατούζο. Από μεριά της η εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης ήταν αρκετά θετική προς το πρόσωπο του Ιταλού, τονίζοντας σε ερώτηση για το αν είναι καλός προπονητής πως: «Ο Τζενάρο Γκατούζο θεωρείται κατά κοινή ομολογία ένας καλός προπονητής στο παγκόσμιο στερέωμα. 

Είχε μία πολύ πετυχημένη καριέρα ως ποδοσφαιριστής και από τότε που αποσύρθηκε έγινε ένας αξιοσέβαστος προπονητής, ο οποίος οδήγησε ομάδες σε σημαντικούς τίτλους. Κάποια από τα πιο σπουδαία επιτεύγματα του είναι το Ιταλικό Super Cup με τη Μίλαν το 2016, καθώς και η κατάκτηση του Coppa Italia με τη Νάπολη το 2020. Είνα γνωστός για τις ισχυρές ηγετικές του ικανότητες, για την οξυδέρκεια του στην τακτική και για το πως καταφέρνει να δίνει κίνητρο στους παίκτες. Ωστόσο, όπως ισχύει με όλους τους προπονητές, η επιτυχία του εξαρτάται από τους ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του και τη συνολική απόδοση της ομάδας».

Όσον αφορά το ποιον θεωρεί καλύτερο ανάμεσα στον Γκατούζο και τον Μίτσελ, το ChatGPT είχε μία λίγο πιο διπλωματική απάντηση, υποστηρίζοντας συγκεκριμένα ότι: «Τόσο ο Γκατούζο όσο και ο Μίτσελ έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους στοιχεία και η επιρροή τους εξαρτάται με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα. 

Από τη μία, ο Γκατούζο είναι γνωστός για το πάθος με το οποίο προσεγγίζει το ποδόσφαιρο και τον τρόπο να προσαρμόζει την τακτική του ανάλογα με τον αντίπαλο. Ωστόσο, το στυλ προπονητικής του πολλές φορές μπορεί να γίνει απαιτητικό και αυτό έχει οδηγήσει σε κόντρα με ποδοσφαιριστές. 

Ο Μίτσελ από την άλλη είναι γνωστός για την ηρεμία του και για το γεγονός πως ξέρει να χτίζει καλές σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές του. Αποτελεί έναν τεχνικό ο οποίος δίνει βάση στο ποδόσφαιρο κατοχής. Εντούτοις, ο Ισπανός έχει επικριθεί στο παρελθόν για την υπερβολικά συντηρητική τακτική του, οι οποία μερικές φορές έχει ως αποτέλεσμα οι ομάδες του να δυσκολεύονται να πετύχουν γκολ».

Τέλος, μιλώντας για το αν ο Γκατούζο θα καταφέρει να πετύχει στον Ολυμπιακό, η απάντηση ανέφερε πως: «Μόνο ο χρόνος θα μπορέσει να μας δείξει το πόσο πετυχημένος θα είναι ο Γκατούζο ως προπονητής του Ολυμπιακού. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως για παράδειγμα η επίδοση της ομάδας, η στήριξη που θα έχει από παίκτες και διοίκηση και το κατά πόσο ο ίδιος θα μπορέσει να προσαρμοστεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο»