Ο πρώτος σκόρερ των Top-5 πρωταθλημάτων έχει ρήτρα που ανοίγει την όρεξη στους «μεγάλους»

Σερού Γκιρασί

i

©Printscreen

Ο πρώτος σκόρερ των Top-5 πρωταθλημάτων έχει ρήτρα που ανοίγει την όρεξη στους «μεγάλους»

Κώστας Τσιακλής 17:08 - 24.10.2023 / Ανανεώθηκε: 17:14 - 24.10.2023

Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο αποκάλυψε τη ρήτρα αποδέσμευσης του Σερού Γκιρασί.

Ο Σερού Γκιρασί είναι αυτή τη στιγμή ο πρώτος σκόρερ των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων και ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο αποκάλυψε τη χαμηλή ρήτρα αποδέσμευσης που διαθέτει στο συμβόλαιο του.

Η Στουτγκάρδη είναι η ευχάριστη έκπληξη της Bundesliga αφού βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 21 βαθμούς. Σε οκτώ αγωνιστικές έχει δεχθεί μόλις μια ήττα (εκτός έδρας από τη Λειψία με 5-1) ενώ είναι και η δεύτερη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος μαζί με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν με 25 τέρματα. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην επιτυχία αυτή έχει ο Σερού Γκιρασί. 

Ο Γάλλος επιθετικός πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της Bundesliga αφού μετράει 14 γκολ σε οκτώ αγωνιστικές, κάτι που δεν είχε καταφέρει κανένας άλλος στο πρωτάθλημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε καταφέρει να πετύχει περισσότερα γκολ σε αυτό το διάστημα. Αυτό είχε συμβεί την περίοδο 2014-2015 όταν ο Πορτογάλος είχε σημειώσει 15 τέρματα με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Με τα 14 γκολ που έχει πετύχει, ο Γκιρασί έχει καταφέρει να είναι αυτή τη στιγμή ο πρώτος σκόρερ των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων. Ο αμέσως επόμενος στη λίστα είναι ο Λαουτάρο Μαρτίνες της Ίντερ που έχει σημειώσει 11 τέρματα σε εννέα αγωνιστικές. 

Οι επιδόσεις του 27χρονου έχουν ανεβάσει τις μετοχές του και προφανώς θα έχει μπει στο μπλοκάκι αρκετών μεγάλων ομάδων της Ευρώπης. Η Στουτγκάρδη όμως κινδυνεύει να χάσει τον παίκτη με ένα χαμηλό ποσό αφού ο Ιταλός δημοσιογράφος, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, αποκάλυψε πως η ρήτρα αποδέσμευσης του είναι μόλις 17 εκατομμύρια ευρώ. 

Όπως αναφέρεται η σχετική ρήτρα είναι διαθέσιμη για ενεργοποίηση από τον Ιανουάριο του 2024! Η Στουτγκάρδη είχε αγοράσει τον Γκιρασί από τη Ρεν το περασμένο καλοκαίρι με εννέα εκατομμύρια ευρώ και σίγουρα θα βγει κερδισμένη ωστόσο στόχος του γερμανικού συλλόγου θα είναι να αποκομίσει το μέγιστο κέρδος. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα υπάρξει κάποια ανανέωση του συμβολαίου του Γκιρασί με αναθεωρημένους όρους ή αν ο Γάλλος επιθετικός θα μεταγραφεί κάπου αλλού με το συγκεκριμένο ποσό που αναφέρθηκε.