Ξέσπασε «πόλεμος» μεταξύ Γκουαρδιόλα και Κάραγκερ: «Δεν κέρδισε ούτε μια φορά την Premier League»

Τζέιμι Κάραγκερ & Πεπ Γκουαρδιόλα

Ξέσπασε «πόλεμος» μεταξύ Γκουαρδιόλα και Κάραγκερ: «Δεν κέρδισε ούτε μια φορά την Premier League»

Κώστας Τόπας 08:57 - 06.12.2023

Μετά το σχόλιο του Πεπ Γκουαρδιόλα για την αδυναμία του να κερδίσει έναν τίτλο Premier League, ο Τζέιμι Κάραγκερ, πρώην αμυντικός της Λίβερπουλ του έδωσε μια καυστική απάντηση στην αποτυχία της Μάντσεστερ Σίτι να σεβαστεί τους κανόνες του FFP.

Κηρύσσεται πόλεμος μεταξύ των δύο ομάδων του Μάντσεστερ και των αγγλικών ΜΜΕ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε ένα ριζοσπαστικό βήμα αποκλείοντας τέσσερα Μέσα από τη συνέντευξη Τύπου την Τρίτη (05/12), κατηγορώντας τα ότι δεν ζήτησαν την έγκριση του συλλόγου πριν δημοσιεύσουν άρθρα για πιθανές εντάσεις στα αποδυτήρια. Η Μάντσεστερ Σίτι διαμαρτύρεται από την πλευρά της μέσω του προπονητή της Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ο Ισπανός προπονητής δεν εκτίμησε τα σχόλια του Τζέιμι Κάραγκερ για το γεγονός ότι έχασε έξι βαθμούς στα τρία τελευταία παιχνίδια. 

«Ξέρει πόσο δύσκολο είναι (να κερδίσεις αρκετούς συνεχόμενους τίτλους», είπε αρχικά ο Γκουαρδιόλα. «Διαφορετικά, ο Γκάρι Νέβιλ θα είχε κερδίσει τέσσερις σερί φορές την Premier League στην καλύτερη περίοδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αλλά δεν το έκανε. Ο Τζέιμι Κάραγκερ δεν κέρδισε ούτε μια φορά. Ο Μίκα Ρίτσαρντς δεν κέρδισε τέσσερις Premier League στη σειρά. Είναι πιο πιθανό να μην συμβεί παρά να συμβεί. Είναι τόσο δύσκολο να το κάνουμε ξανά και ξανά. Δεν έχουμε αυτό που έχουν οι άλλοι, που δεν το έχουν κάνει για πολλά, πολλά χρόνια.

Τα σχόλια του Γκουαρδιόλα έφεραν την άμεση αντίδραση τον Τζέιμι Κάραγκερ. Ο τελευταίος απάντησε στον Ισπανό με καυστικό τρόπο λέγοντας: «Νομίζω ότι θα είχα κερδίσει πιθανώς μια φορά την Premier League, εάν η Λίβερπουλ ανήκε σε ένα εθνικό κράτος, και ωθούσε τους κανόνες τόσο μακριά που η Premier League μας χρέωσε 115 φορές!! Στην πραγματικότητα επαίνεσα την ομάδα του Πεπ μετά τον αγώνα της Κυριακής».