Η αφλογιστία του Νούνιεζ που... επισκιάζει την εμφανή βελτίωση του

Ντάργουιν Νούνιεζ

i

©PrtScr

Η αφλογιστία του Νούνιεζ που... επισκιάζει την εμφανή βελτίωση του

Ιάσονας Τσίλης 18:28 - 05.12.2023 / Ανανεώθηκε: 19:01 - 05.12.2023

Ο Ντάργουιν Νούνιεζ, παρά το θετικό του ξεκίνημα τη φετινή σεζόν, συνεχίζει να χάνει τη μια ευκαιρία μετά την άλλη, με τα νούμερα να... μιλάνε από μόνα τους.

Η βελτίωση του Ντάργουιν Νούνιεζ τη φετινή χρονιά είναι εμφανής.

Ο Ουρουγουανός παίζει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, συνεργάζεται άψογα με τον Μοχάμεντ Σαλάχ, στον οποίο έχει «σερβίρει» τέσσερα γκολ και γενικότερα φαίνεται να έχει προσαρμόζεται σιγά - σιγά στα «θέλω» του Γιούργκεν Κλοπ.

Μετράει επτά γκολ και έξι ασίστ σε 20 αναμετρήσεις, επίδοση ανώτερη από την αντίστοιχη περσινή του, σε αυτό το σημείο της σεζόν. 

Υπάρχει όμως και ένα... μελανό σημείο στο παιχνίδι του Νούνιεζ, το οποίο φαίνεται στα νούμερα αλλά και με «γυμνό» μάτι. Πρόκειται φυσικά για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες του, ορισμένες εκ των οποίων είναι και με κενή εστία ουσιαστικά.

Απέναντι στη Φούλαμ απώλεσε ξανά δύο μεγάλες φάσεις, ενώ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι για 5η φορά φέτος, τρεις περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο στη φετινή Premier League!

Η αφλογιστία του Νούνιεζ σε αριθμούς

Ο Ουρουγουανός είναι 6ος σε x goals, με 8,18 μέχρι στιγμής. Έχει σκοράρει τέσσερις φορές, με τη διαφορά των 4,18 xG να είναι η μεγαλύτερη που έχει κάποιος  ποδοσφαιριστής στην Premier League.

Ο Ράσμους Χόιλουντ με μηδέν τέρματα και 3,01 xgoals και ο Νίκολας Τζάκσον με έξι και 8,29 xgoals ακολουθούν στη σχετική λίστα.

Η αναποτελεσματικότητα του Ντάργουιν Νούνιεζ κόστισε στη Λίβερπουλ, ιδιαίτερα στο παιχνίδι με τη Λούτον όπου είχε αστοχήσει εξ' επαφής από τη μικρή περιοχή με τον τερματοφύλακα ουσιαστικά εξουδετερωμένο.

Ο Κλοπ πάντως τον εμπιστεύεται, του δίνει χρόνο συμμετοχής και ευελπιστεί ότι θα βελτιώσει τα τελειώματα του και θα αποκτήσει... «στενή» σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα, το επόμενο διάστημα.