«Mentality Monsters» η Λίβερπουλ: Είναι η ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς με ανατροπή

Αλέξις ΜακΆλιστερ

i

©printscreen

«Mentality Monsters» η Λίβερπουλ: Είναι η ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς με ανατροπή

Στέλιος Βαρδάκης • 18:30 - 04.12.2023

Ένα εντυπωσιακό στατιστικό καταγράφει η Λίβερπουλ στη φετινή Premier League, δείγμα της καλής πορείας που έχει η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στο πρωτάθλημα.

Η Λίβερπουλ έκανε μία επική ανατροπή με δύο γκολ σε διάστημα 90 δευτερολέπτων απέναντι στη Φούλαμ (4-3) για την 14η αγωνιστική της Premier League. Οι «ρεντς» πραγματοποιούν μία αρκετά καλή σεζόν έως τώρα, καθώς είναι δεύτεροι στο πρωτάθλημα (στο -2 από τη πρωτοπόρο Άρσεναλ) ενώ συνεχίζει στα νοκ άουτ του Europa League και βρίσκεται στα προημιτελικά του Carabao Cup όπου αντιμετωπίζει τη Γουέστ Χαμ. Φαίνεται να έχουν αφήσει πίσω τους τη περσινή απογοητευτική σεζόν όπου δεν κατάφεραν να βγουν σε θέση Champions League και να έχουν επιστρέψει στις εμφανίσεις των προηγούμενων ετών.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ καταλαμβάνει μια πρωτιά που δείχνει ξεκάθαρα τον χαρακτήρα μιας ομάδας που αρνείται να χάσει. Συγκεκριμένα η Λίβερπουλ είναι η ομάδα με τους περισσότερους κερδισμένους βαθμούς με ανατροπή στο πρωτάθλημα εντός του 2023, με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο. Οι «κόκκινοι» έχουν καταφέρει να μαζέψουν 21 βαθμούς σε παιχνίδια στα οποία βρέθηκαν πίσω στο σκορ ( εκ των οποίων οι 15 είναι τη φετινή σεζόν) και έχουν με διάφορα την καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα. Στη δεύτερη θέση της συγκεκριμένης κατηγορίας βρίσκονται οι Άρσεναλ, Κρίσταλ Πάλας και Γουέστ Χαμ με 15 κερδισμένους βαθμούς. 

Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού κουβαλάει έξι κερδισμένους βαθμούς από το περσινό β' μισό της χρονιάς. Τότε βρέθηκε να χάνει σε 4 ματς με Άρσεναλ, Γουέστ Χαμ, Άστον Βίλα και Σαουθάμπτον  και είχε απολογισμό 3 ισοπαλίες και 1 νίκη.

Η φετινή σεζόν είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή καθώς είναι επτά οι περιπτώσεις στις οποίες ενώ η Λίβερπουλ βρέθηκε πίσω στο σκορ, πήρε την νίκη ή έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Συγκεκριμένα στα ματς κόντρα σε Μπόρνμουθ, Νιουκάστλ, Γουλβς, Μπράιτον, Λούτον, Μάντσεστερ Σίτι και Φούλαμ ο απολογισμός των πρωταθλητών της σεζόν 2019/20 είναι τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες. 

Ο Τσιμίκας «τρελάθηκε» με την αδιανότητη ανατροπή στο φινάλε και ξέσπασε πάνω σε σεκιουριτά (vid)
PREMIER LEAGUE

11:04 - 04.12.2023

Ο Τσιμίκας «τρελάθηκε» με την αδιανότητη ανατροπή στο φινάλε και ξέσπασε πάνω σε σεκιουριτά (vid)

Ο Κώστας Τσιμίκας δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του στο γκολ του Αλεξάντερ-Άρνολντ που χάρισε στη Λίβερπουλ τη νίκη κόντρα στη Φούλαμ και ξέσπασε πάνω σε σεκιουριτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Κλοπ τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα έχει μόλις μία ήττα από την Τότεναμ, κόντρα στην οποία έπαιζε με 9 παίκτες για μεγάλο διάστημα του αγώνα και χρειάστηκε ένα αυτογκόλ του Μάτιπ στην τελευταία φάση για να φύγει χαμένη από το Λονδίνο. 

Είναι εμφανές λοιπόν, ότι η Λίβερπουλ μετά τη περσινή καταστροφική σεζόν, φέτος έχει γίνει ξανά η ομάδα που πρέπει να φτύσεις αίμα για να την κερδίσεις όπως ακριβώς τις χρονιές που έκανε πρωταθλητισμό με συγκομιδή άνω των 90 βαθμών.