Πρωταθλητής Premier League για Φαν Ντάικ: «Δεν θα είναι ποτέ ίδιος με τον παίκτη που ήταν πριν από το μαρκάρισμα του Πίκφορντ»

Βίρτζιλ Φαν Ντάικ

i

© Intime

Πρωταθλητής Premier League για Φαν Ντάικ: «Δεν θα είναι ποτέ ίδιος με τον παίκτη που ήταν πριν από το μαρκάρισμα του Πίκφορντ»

Κώστας Τσιακλής 12:19 - 05.12.2023 / Ανανεώθηκε: 12:21 - 05.12.2023

Ο πρωταθλητής με την Μπλάκμπερν, Κρις Σάτον, εξέφρασε την άποψη του για τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και είπε πως δεν πρόκειται να είναι ποτέ ο ίδιος παίκτης που ήταν πριν τον τραυματισμό του από το μαρκάρισμα του Τζόρνταν Πίκφορντ.

Η Λίβερπουλ έκανε μια μεγάλη ανατροπή και επικράτησε με 4-3 της Φούλαμ, σε ένα ματς που έχανε μέχρι το 86'. Οι «κόκκινοι» έμειναν σε απόσταση αναπνοής από την πρωτοπόρο Άρσεναλ όμως για ακόμα μια φορά έδειξαν αδυναμίες στην άμυνα και έδωσαν δικαιώματα στην αντίπαλο τους.

Πάνω στα αμυντικά θέματα της Λίβερπουλ τοποθετήθηκε στο πόντκαστ της Daily Mail και ο πρωταθλητής με την Μπλάκμπερν το 1995, Κρις Σάτον. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής εξέφρασε την ανησυχία του για την άμυνα των «κόκκινων» και μίλησε για τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ. Συγκεκριμένα ο Σάτον ανέφερε πως ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός δεν θα είναι ξανά ο παίκτης που ήταν πριν το μαρκάρισμα του Τζόρνταν Πίκφορντ και τη ρήξη χιαστού που υπέστη τη σεζόν 2020-2021.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κρις Σάτον: 

«Στην αρχή της σεζόν είπα ότι το πιο σημαντικό κομμάτι αυτής της ομάδας της Λίβερπουλ ήταν η άμυνα και το πως αυτή θα έκανε κλικ γιατί όταν κέρδισε το πρωτάθλημα είχε να κάνει με το πόσο σφικτή ήταν η άμυνά τους. Απλώς πρέπει να αποδεχτούμε ότι λόγω του μαρκαρίσματος του Πίκφορντ, αυτός (ο Φαν Ντάικ) δεν πρόκειται να είναι ξανά ο ίδιος.

Δεν πρόκειται να επιστρέψει ξαφνικά σε αυτόν τον ρυθμό. Και αυτό ήταν αφού έφτασε σε ένα στάδιο όπου οι επιθετικοί απλά δεν ήξεραν πώς να τον νικήσουν. Αλλά αυτό δεν ισχύει πλέον. Αναρωτιέμαι αν της λείπουν δύο παίκτες στην άμυνα. Πιστεύω ότι θα τους άρεσε λίγο αυτό που έχει η Άρσεναλ στα μετόπισθεν, επειδή υπάρχει απλώς ένα μικρό χάος στην άμυνα της Λίβερπουλ.

Ο Φαν Ντάικ μοιάζει να βρίσκεται σε κατάσταση συνεχούς σύγχυσης αυτή τη στιγμή, σαν να είναι συνεχώς μπερδεμένος καθώς τα πράγματα πάνε στραβά γύρω του. Για οποιονδήποτε λόγο, είτε πρόκειται για τραυματισμούς, δεν είναι στο ίδιο επίπεδο που ήταν όταν η Λίβερπουλ κέρδισε το Champions League κόντρα στην Τότεναμ».