Γκουαρδιόλα για Κομπανί: «Μια μέρα θα γίνει προπονητής της Σίτι, είναι η μοίρα του»

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

©Intime

Γκουαρδιόλα για Κομπανί: «Μια μέρα θα γίνει προπονητής της Σίτι, είναι η μοίρα του»

Κώστας Τσιακλής 18:26 - 03.03.2023 / Ανανεώθηκε: 18:26 - 03.03.2023

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα εξέφρασε την άποψη του πως μια μέρα ο Βενσάν Κομπανί θα αναλάβει την Μάντσεστερ Σίτι ως προπονητής, δηλώνοντας μάλιστα ότι είναι γραμμένο στα αστέρια.

Η Μάντσεστερ Σίτι κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Μπέρνλι στα προημιτελικά του FA Cup και αυτό έδωσε την ευκαιρία στον τεχνικό των «πολιτών», Πεπ Γκουαρδιόλα, να μιλήσει για τον Βενσάν Κομπανί, που είναι προπονητής στους «κλάρετς».

Ο Βέλγος διετέλεσε για χρόνια αρχηγός της Σίτι και για μια τριετία αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του Καταλανού προπονητή. Ο Γκουαρδιόλα εξέφρασε την άποψη του, ότι ο 36χρονος μια μέρα θα καθίσει στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι για να προπονήσει την ομάδα.

Συγκεκριμένα ο Γκουαρδιόλα δήλωσε: «Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος με την επιτυχία του στην Μπέρνλι. Θα είναι πίσω αργά ή γρήγορα, η μοίρα του είναι γραμμένη στα αστέρια. Θα συμβεί, δεν ξέρω πότε αλλά θα συμβεί».

Στη συνέχεια ο τεχνικός των «πολιτών» μίλησε για την μεταξύ τους αναμέτρηση στο FA Cup, τονίζοντας πως: «Θα είναι προημιτελικά του FA Cup, μια απίστευτη ευκαιρία να φτάσουμε στα ημιτελικά στο Γουέμπλεϊ. Θα δοκιμάσουμε να ανταγωνιστούμε τον Βίνι και την ομάδα του». 

Τέλος, ρωτήθηκε για το αν γνωρίζει αν ο Κομπανί θέλει να αναλάβει μια μέρα την Μάντσεστερ Σίτι και απάντησε: «Όχι, είναι η αίσθηση μου. Μπορεί να είμαι λάθος. Έχει πολλά χαρακτηριστικά, εργασιακή ηθική, γνώση του παιχνιδιού και εμπειρία. Το να κάνει αυτό που έχει κάνει είναι τόσο δύσκολο και τα πάει πολύ καλά. Ξέρει τον σύλλογο, το περιβάλλον, τους οπαδούς μας, τι χρειάζονται οι φιλάθλοι μας. Η μοίρα είναι εκεί».

Ο Βέλγος προπονητής βρίσκεται στην ηγεσία της Μπέρνλι από το περασμένο καλοκαίρι και βρίσκεται μία ανάσα από το να οδηγήσει την ομάδα του στην Premier League. O σύλλογος της ομώνυμης πόλης καταλαμβάνει την πρώτη θέση της Championship, με διαφορά +12 από τη δεύτερη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και +19 από την τρίτη θέση που δεν εξασφαλίζει απευθείας άνοδο.

Ο 36χρονος προπονητής δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι και τον Ιούνιο του 2025. Το ίδιο ισχύει και για τον Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος υπέγραψε πρόσφατα νέο διετές συμβόλαιο με τους «πολίτες». Μόνο ο χρόνος θα δείξει, για το αν ο Κομπανί θα είναι αυτός που θα διαδεχθεί τον Καταλανό κόουτς...