Η ομιλία του Γκουαρδιόλα στα αποδυτήρια που «πόρωσε» τους παίκτες της Σίτι (vid)

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

PrtScr

Η ομιλία του Γκουαρδιόλα στα αποδυτήρια που «πόρωσε» τους παίκτες της Σίτι (vid)

Κώστας Τόπας 13:45 - 18.05.2023 / Ανανεώθηκε: 13:53 - 18.05.2023

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, λίγο πριν η ομάδα του βγει στον αγωνιστικό χώρο για να αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης, εμψύχωσε τους παίκτες του προκειμένου να πάρουν την πρόκριση στον τελικό του Champions League.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, εκτός από σπουδαίος προπονητής, παρακινεί και τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του να βγάλουν τον καλύτερο τους εαυτό στο χορτάρι. Πολλά είναι τα παραδείγματα από παρακινητικά βίντεο και αξέχαστα μηνύματα που έχει στείλει ο Πεπ σε παίκτες που έχει προπονήσει καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας γεμάτη επιτυχίες και τίτλους που έχει χαράξει.

Την Τετάρτη (17/08), ο δεύτερος αγώνας των ημιτελικών του Champions League που έπαιξε η Σίτι εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Έτιχαντ» ήταν άλλη μια ευκαιρία, προκειμένου ο Γκουαρδιόλα να αναδείξει τις ικανότητές του ως... ψυχολόγος. Και ο Πεπ ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν.

Ο Τζοάν Πάτσι, διευθυντής ποδοσφαίρου του City Football Group και ένας από τους πιο έμπιστους άντρες του Γκουαρδιόλα, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο RAC1 ποια ήταν τα λόγια του Πεπ κατά την ομιλία του στα αποδυτήρια, προτού οι παίκτες του βγουν στον αγωνιστικό χώρο για να αντιμετωπίσουν τους «μερένχες».

Πώς ο Γκουαρδιόλα «βραχυκύκλωσε» την Ρεάλ και παρέδωσε ακόμη ένα masterclass τακτικής (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

13:00 - 18.05.2023

Πώς ο Γκουαρδιόλα «βραχυκύκλωσε» την Ρεάλ και παρέδωσε ακόμη ένα masterclass τακτικής (vid)

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα παρείχε ένα masterclass τακτικής για να βεβαιωθεί ότι η μεσαία γραμμή της Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα απειλήσει καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, την Μάντσεστερ Σίτι.

Του αρκούσε μια και μόνο ερώτηση: «Θέλεις πραγματικά να παίξεις τον τελικό με την Ίντερ;» Ερώτηση που επανέλαβε αρκετές φορές στα αποδυτήρια του «Έτιχαντ», μέχρι να αναγκάσει την ομόφωνη απάντηση των παικτών του, η οποία ήταν προφανώς καταφατική. «Λοιπόν, ξέρεις ήδη τι πρέπει να κάνεις», απάντησε ο προπονητής. Τα υπόλοιπα, όπως λένε, είναι ιστορία...