Κόντρα στη Νότιγχαμ ο Γκουαρντιόλα πέτυχε ένα μοναδικό ρεκόρ στην Premier League που δύσκολα θα σπάσει

Πεπ Γκουαρντιόλα

Κόντρα στη Νότιγχαμ ο Γκουαρντιόλα πέτυχε ένα μοναδικό ρεκόρ στην Premier League που δύσκολα θα σπάσει

Κώστας Τόπας 12:50 - 29.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:22 - 15.05.2024

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα σημείωσε νέο ρεκόρ στην Premier League μετά τη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι με 2-0 επί της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Μετά τον θρίαμβο της Άρσεναλ στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου, η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε στο «City Ground» τη Νότιγχαμ Φόρεστ με τα γκολ των Γιόσκο Γκβαρντιόλ και Έρλινγκ Χάαλαντ. Το αποτέλεσμα τους κρατά σε απόσταση αναπνοής από την πρωτοπόρο της Premier League, Άρσεναλ, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό κόντρα στη Τότεναμ.

Μετά το τρίποντο απέναντι στην ομάδα του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα διεύρυνε το αήττητο σερί που τρέχει πλέον σε 19 αναμετρήσεις στην Premier League. Η αναμέτρηση με τη Νότιγχαμ ήταν ο 300ος αγώνας του Γκουαρντιόλα στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας και σημείωσε ένα νέο εντυπωσιακό ρεκόρ που δύσκολα θα σπάσει.

Πλέον, ο Καταλανός τεχνικός μετράει 221 νίκες σε 300 αγώνες, αφήνοντάς τον πολύ μακριά από άλλους προπονητές όπως ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο Γιούργκεν Κλοπ, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και ο Αρσέν Βενγκέρ και δίνοντάς του ποσοστό νικών 73,6%.

Ο μακροχρόνιος αντίπαλος Μουρίνιο είναι πιο κοντά στον Γκουαρντιόλα με 189 νίκες, αλλά ο Καταλανός βρίσκεται στη δική του ξεχωριστή θέση, με 704 βαθμούς από τότε που ανέλαβε τη Σίτι το 2016.

Το πρόγραμμα των Πολιτών περιλαμβάνει εντός έδρας αγώνες με τη Γουλβς και τη Γουέστ Χαμ, καθώς και τα εκτός έδρας παιχνίδια απέναντι σε Φούλαμ και Τότεναμ. Η Σίτι έχει την ικανότητα να είναι πρώτη στο τέλος της σεζόν και ο Γκουαρντιόλα πιστεύει ότι η ομάδα του δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει βαθμούς.

«Προτιμούμε να χάσουν, δεν μπορούμε να ελέγξουμε τι κάνουν», είπε ο Γκουαρντιόλα για την Άρσεναλ, σύμφωνα με τον Guardian. «Απομένουν τέσσερα παιχνίδια, δεν νομίζω ότι θα χάσουν βαθμούς, οπότε ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε».