Γκουαρδιόλα: «Σέβομαι πολύ την Κοπεγχάγη, όλα μπορούν να συμβούν»

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

prtscr

Γκουαρδιόλα: «Σέβομαι πολύ την Κοπεγχάγη, όλα μπορούν να συμβούν»

Πάνος Κορομηλάς 17:53 - 05.03.2024

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ξεκαθάρισε ότι στο μυαλό του αυτή τη στιγμή έχει μόνο τη ρεβάνς για τους «16» του Champions League με την Κοπεγχάγη.

Η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να νίκησε με 3-1 την Κοπεγχάγη στη Δανία στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στη φάση των «16» του Champions League, αλλά ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει προειδοποιήσει ότι αύριο (6/3) δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

Η Μάντσεστερ Σίτι, δεύτερη στην Premier League, αντιμετωπίζει την πρωτοπόρο Λίβερπουλ την Κυριακή (10/3), αλλά ο Καταλανός προπονητής είπε ότι η εστίαση παραμένει στην πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League: «Στο ποδόσφαιρο, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Όλα μπορούν να συμβούν. Δεχόμαστε γκολ στο 85ο λεπτό, δεχόμαστε δεύτερο, πρέπει να πάμε στην παράταση. Σέβομαι πολύ την Κοπεγχάγη. Αμύνονται, έχουν καλό σύστημα, είναι πραγματικά καλά οργανωμένοι».

Ο Γκουαρδιόλα ανέφερε το παράδειγμα της Λειψίας, την οποία η Σίτι κέρδισε 3-1 στη φάση των ομίλων, αλλά στη συνέχεια έμεινε πίσω με 2-0 εντός έδρας, προτού ανεβάσει στροφές για να επικρατήσει με 3-2: «Δύο λάθη, μηδέν δύο», είπε. «Αν δεχόμασταν άλλο ένα γκολ θα ήμασταν δεύτεροι στον πίνακα».

Επίσης, είπε ότι η επιλογή της ομάδας για τη σύγκρουση με τη Λίβερπουλ θα εξαρτηθεί από τη φυσική κατάσταση των παικτών μετά τον αγώνα με την Κοπεγχάγη: «Η επιλογή εξαρτάται από τους παίκτες, από το πώς νιώθουν. Ο ανταγωνισμός είναι τόσο σημαντικός γιατί στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν και πρέπει να το γνωρίζεις».