Ρουμενίγκε: «Με τον Γκουαρντιόλα πηγαίναμε κάθε εβδομάδα για δείπνο, πίναμε ένα καλό μπουκάλι κόκκινο κρασί και μιλούσαμε για τον Θεό και τον κόσμο»

Καρλ-Χάινς Ρουμενίγκε

i

PrtScr

Ρουμενίγκε: «Με τον Γκουαρντιόλα πηγαίναμε κάθε εβδομάδα για δείπνο, πίναμε ένα καλό μπουκάλι κόκκινο κρασί και μιλούσαμε για τον Θεό και τον κόσμο»

Κώστας Τόπας 14:38 - 05.03.2024

Ο Καρλ-Χάινς Ρουμενίγκε θυμήθηκε τις μέρες του στην προεδρία της Μπάγερν Μονάχου και τη σχέση που είχε με τον άλλο τεχνικό των Βαυαρών, Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο Καρλ-Χάινς Ρουμενίγκε άφησε αρκετά ξεκάθαρα μηνύματα σε μια συνομιλία του με το Tomorrow Business & Style Podcast, καθώς μίλησε για την Μπάγερν Μονάχου του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.

Για τον ίδιο, βασικό μπορεί να είναι το θέμα της ιεραρχίας που υπήρχε στις τάξεις της Μπάγερν: «Είμαι απολύτως υπέρ της ιεραρχίας. Μια ομάδα με ξεκάθαρη ιεραρχία θα λειτουργεί πάντα. Το 2020 είχαμε μια ανώτερη ιεραρχία: Μάνουελ Νόιερ στο γκολ, Ντέιβιντ Αλάμπα πίσω, Ο Τιάγκο στη μεσαία γραμμή, ο Τόμας Μίλερ στην επιθετική μεσαία γραμμή και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στην επίθεση. Κατά τη γνώμη μου, έγινε μεγάλο λάθος που ξεφορτώθηκε άσκοπα μια ανώτερη ιεραρχία. Έφτασα στην Μπάγερν σε ηλικία 18 ετών και εκεί ήταν οι Μάιερ, Μπεκενμπάουερ και Γκερντ Μίλερ. Όλοι ήταν πίσω τους και πάντα λειτουργούσε. Όποτε είχαμε μια λειτουργική ιεραρχία στην Μπάγερν, ήμασταν πάντα επιτυχημένοι».

Ο πρώην πρόεδρος των Μπάγερν αναφέρθηκε επίσης και στον Πεπ Γκουαρντιόλα, μιλώντας για το πώς ήταν όταν ο Καταλανός τεχνικός όταν ήταν στα ηνία των Βαυαρών.

«Είναι γεγονός ότι πλέον αλλάζουμε προπονητή πολύ συχνά. Στο παρελθόν είχαμε στιγμές που η συνέχεια ήταν καλύτερη, επίσης επειδή είχαμε προπονητές που ταίριαζαν καλύτερα στη Μπάγερν όπως ο Γιουπ και ο Πεπ. Δεν είναι τυχαίο ότι τώρα είμαστε ακόμα φίλοι γιατί αυτό που μας ένωσε ήταν κάτι περισσότερο από το ποδόσφαιρο. Πήγαινα για δείπνο με τον Πεπ σχεδόν κάθε εβδομάδα. Πίναμε ένα καλό μπουκάλι κόκκινο κρασί και μιλούσαμε για τον Θεό και τον κόσμο. Υπήρχε μια τόσο μεγάλη σχέση. Υπάρχει εμπιστοσύνη. Χρειαζόμαστε να επιστρέψω στην εύρεση αυτού του τύπου προπονητή, κάτι που θα είναι δύσκολο», είπε για τη σχέση του με τον Γκουαρδιόλα .

Ο Καρλ-Χάινς Ρουμενίγκε αναφέρθηκε επίσης στη Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο: «Όλοι στη Γερμανία γιορτάζουν τώρα γιατί προσπάθησαν 11 χρόνια, αλλά δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τον τίτλο. Τώρα μάλλον θα τον κερδίσει η Λεβερκούζεν και θα το άξιζε γιατί όχι μόνο παίζουν επιτυχημένα, αλλά επίσης ελκυστικό ποδόσφαιρο. Αν η Μπάγερ Λεβερκούζεν καταλήξει να κερδίσει τον τίτλο, νομίζω ότι δεν θα ήταν δραματικό για την Μπάγερν.

Πρέπει να δεχτούμε την ήττα με στυλ και να πούμε: την έχουμε κερδίσει 11 φορές στη σειρά, δεν τα καταφέραμε... κερδίσει το 12ο. Τώρα έχουμε "Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να βελτιωθούμε για να το κερδίσουμε ξανά τα επόμενα χρόνια, έτσι ώστε ο κόσμος που γιορτάζει τώρα να μην έχει λόγο να γιορτάζει».