Αποκαλύφθηκε η αστρονομική ρήτρα που έχει ο Τσάμπι Αλόνσο με την Λεβερκούζεν

Τσάμπι Αλόνσο

i

Τσάμπι Αλόνσο/ ©picture alliance/ Getty Images

Αποκαλύφθηκε η αστρονομική ρήτρα που έχει ο Τσάμπι Αλόνσο με την Λεβερκούζεν

Κώστας Τόπας 14:19 - 05.03.2024 / Ανανεώθηκε: 14:19 - 05.03.2024

Οσοι ενδιαφερόμενοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι επιδιώκουν τον Τσάμπι Αλόνσο, θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να «σπάσουν» τη ρήτρα αποδέσμευσης του Ισπανού προπονητή από τη Λεβερκούζεν.

Ο Τσάμπι Αλόνσο είναι ένας από τους μοντέρνους προπονητές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου . Στα πρόθυρα να γράψει ιστορία με την Λεβερκούζεν, καθώς βρίσκεται σε καλό δρόμο για να αρπάξει τον τίτλο της Bundesliga από την Μπάγερν Μονάχου για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, είναι φυσιολογικό στον μεγάλο χορό που θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι το όνομά του να εμφανίζεται στις λίστες κορυφαίων ομάδων.

Πολλά έχουν ειπωθεί για τους συλλόγους στους οποίους πέρασε το χρόνο του ως ποδοσφαιριστής. Αν και ο Κάρλο Αντσελότι είναι σταθερά στην καρέκλα του στη Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπάγερν αναζητά έναν κορυφαίο τεχνικό προπονητή για να αναλάβει τον Τόμας Τούχελ στο τέλος της σεζόν και, πάνω απ' όλα, η Λίβερπουλ θέλει μια φιγούρα σαν αυτή του Τσάμπι Αλόνσο για να καλύψει το μεγάλο κενό του Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος θα αποχωρήσει μετά από εννέα χρόνια στο «Άνφιλντ».

Τις τελευταίες ώρες αποκαλύφθηκε πόσο θα κόστιζε η αποδέσμευση του Τσάμπι Αλόνσο από το συμβόλαιό του με την Λεβερκούζεν, με ισχύ έως το 2026. Ο Ισπανός τεχνικός είχε υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του με τον γερμανικό σύλλογο τον Αύγουστο του 2023. Ωστόσο, όπως αναφέρει η «Mirror», μπήκε ρήτρα αποδέσμευσης με σταθερό τίμημα: 23 εκατομμύρια ευρώ.

Η ιδέα του καθορισμού μιας προηγούμενης αποτίμησης συμβολαίου συγκρίσιμη με αυτή των ποδοσφαιριστών έχει αυξηθεί τις τελευταίες σεζόν, δεδομένης της ευκολίας που είχαν οι πιο ισχυροί οικονομικά σύλλογοι να πάρουν τον προπονητή που τους άρεσε χωρίς πολλές επιπλοκές. 

Η Μπάγερν έχει ξεκινήσει ήδη συζητήσεις με τον Τσάμπι Αλόνσο
BUNDESLIGA

09:09 - 05.03.2024

Η Μπάγερν έχει ξεκινήσει ήδη συζητήσεις με τον Τσάμπι Αλόνσο

Σύμφωνα με το Sky Sport Γερμανίας, η Μπάγερν Μονάχου έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τον Τσάμπι Αλόνσο για να γίνει ο διάδοχος του Τόμας Τούχελ το επόμενο καλοκαίρι. Και αυτές οι πρώτες κουβέντες μεταξύ των δύο πλευρών είναι θετικές.

Υπενθυμίζεται ότι την άνοιξη του 2021, η Μπάγερν δεν δίστασε να πληρώσει τα 25 εκατομμύρια ευρώ που κόστισε για να αποδεσμεύσει τον ανερχόμενο τότε στην Ευρώπη προπονητή, Τζούλιαν Νάγκελσμαν, από το συμβόλαιό του με τη Λειψία. Ακόμα κι έτσι, η αποτρεπτική τιμή για τους τεχνικούς συνεχίζει να απέχει έτη φωτός από αυτά που επιβάλλονται στη σχέση με τους ποδοσφαιριστές.