«Δεν ξέρουμε αν θα μπορέσει να περπατήσει ξανά», σοκάρει η διάγνωση του φρικτού Ντιακαμπί

Μουκτάρ Ντιακαμπί

i

PrtScr

«Δεν ξέρουμε αν θα μπορέσει να περπατήσει ξανά», σοκάρει η διάγνωση του φρικτού Ντιακαμπί

Κώστας Τόπας 11:59 - 05.03.2024

Σοκαριστικά είναι τα νέα σχετικά με την κατάσταση του τραυματισμού που υπέστη ο Μουκτάρ Ντιακαμπί στον αγώνα με τη Ρεάλ, καθώς υπάρχει πιθανότητα ο κεντρικός αμυντικός της Βαλένθια να μην μπορεί να περπατήσει ξανά!

Ο κεντρικός αμυντικός της Βαλένθια, Μουκτάρ Ντιακαμπί, υπέστη πολύ σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης το Σάββατο (2-2). Σύμφωνα με αρκετούς Ισπανούς γιατρούς, ο διεθνής της Γουινέας μπορεί «να μην μπορέσει να παίξει ξανά ποδόσφαιρο».

Ο Μουκτάρ Ντιακαμπί, υποφέρει από εξάρθρωση που θα μπορούσε να τον κρατήσει εκτός γηπέδου για τουλάχιστον ένα χρόνο. Μια αισιόδοξη πρόβλεψη και δύο ειδικοί που παραχώρησαν συνέντευξη στον ισπανικό Τύπο, δεν έστειλαν θετικά μηνύματα.

Ο γιατρός Ενρίκε Γκαστάλντι, ένας διάσημος ορθοπεδικός, εξήγησε στο SER radio ότι ο τραυματισμός που υπέστη ο παίκτης Βαλένθια «είναι φρικτός»: «Το εξάρθρημα αφαίρεσε τον πρόσθιο χιαστό σύνδεσμο και τον οπίσθιο χιαστό σύνδεσμο. Είναι ένας πολύ σπάνιος τραυματισμός. C "Είναι ο Ο πιο σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο που μπορεί να έχει ένας ποδοσφαιριστής. Μάλλον έσκισε τέσσερις ή πέντε συνδέσμους. Είναι ένας άγριος τραυματισμός».

«Σχίστηκαν όλοι οι σύνδεσμοι»

«Σκεφτείτε ότι όταν το γόνατο είναι εξαρθρωμένο, εξαρθρώνεται... το οστό εξαρθρώνεται. Που σημαίνει ότι όλοι οι σύνδεσμοι ραγίζουν, δηλαδή ο πρόσθιος χιαστός σύνδεσμος, ο οπίσθιος χιαστός σύνδεσμος, ο πλάγιος, εξωτερικός σύνδεσμος... Για να κινηθεί το οστό , όλοι οι σύνδεσμοι πρέπει να σχιστούν. Και από τη στιγμή που οι σύνδεσμοι σχιστούν, μπορεί να υπάρξει μια επιπλοκή. Ένα πράγμα που πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπόψη σε ένα εξάρθρημα γονάτου είναι ότι δεν υπάρχει αγγειακός τραυματισμός. Η ιγνυακή αρτηρία προέρχεται από πίσω από το γόνατο και περνά δίπλα από το οστό. Και όταν το οστό βγει, μπορεί να σχίσει την αρτηρία, τη φλέβα. ... ή το νεύρο Πρόκειται για πολύ σοβαρούς τραυματισμούς από την αρχή», εξηγεί αναλυτικότερα ο γιατρός.

«Μπορεί να χρειαστούν μία ή δύο επεμβάσεις»

«Με αυτόν τον τύπο τραυματισμού, το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξω είναι ότι ο ασθενής μπορεί να περπατήσει και ότι δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα... Και δεν μιλάμε για διακοπή εργασίας λιγότερο από 9 ή 12 μήνες. Με αυτό το είδος τραυματισμό, δεν είναι απαραίτητο να δοθεί χρονικό όριο. Και μπορεί να χρειαστεί να γίνουν μία ή δύο επεμβάσεις», προσθέτει.

Λαόθ για το σφύριγμα του Μανθάνο: «Το λάθος του δηλώνει άγνοια, άθλια η διαχείριση των καθυστερήσεων»
LA LIGA

21:16 - 04.03.2024

Λαόθ για το σφύριγμα του Μανθάνο: «Το λάθος του δηλώνει άγνοια, άθλια η διαχείριση των καθυστερήσεων»

Ο γνωστός πρώην διαιτητής, Ματέου Λαόθ, άσκησε δριμεία κριτική στον Χιλ Μανθάνο, για το πολυσυζητημένο σφύριγμα του στο φινάλε της αναμέτρησης της Βαλένθια με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο γιατρός Χουάν Χοσέ Λόπες Μαρτίνες, προσωπικός γιατρός του τενίστα Κάρλος Αλκαράθ, δεν ήταν ιδιαίτερα καθησυχαστικός στην εφημερίδα της Σεβίλλης «Estadio Deportivo»: «Δυστυχώς, είναι ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός και επομένως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην μπορέσω να παίξει ξανά ποδόσφαιρο, γιατί γενικά κατέστρεψε τον χόνδρο, που είναι μια δομή που δεν αναγεννάται»