Λαόθ για το σφύριγμα του Μανθάνο: «Το λάθος του δηλώνει άγνοια, άθλια η διαχείριση των καθυστερήσεων»

Λαόθ

i

Λαόθ/ ©Intime

Λαόθ για το σφύριγμα του Μανθάνο: «Το λάθος του δηλώνει άγνοια, άθλια η διαχείριση των καθυστερήσεων»

Πάνος Κορομηλάς 21:16 - 04.03.2024

Ο γνωστός πρώην διαιτητής, Ματέου Λαόθ, άσκησε δριμεία κριτική στον Χιλ Μανθάνο, για το πολυσυζητημένο σφύριγμα του στο φινάλε της αναμέτρησης της Βαλένθια με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η αναμέτρηση της Βαλένθια με τη Ρεάλ Μαδρίτης για την 27η αγωνιστική της La Liga ήταν συναρπαστική. Οι Μαδριλένοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0, κατάφεραν να ισοφαρίσουν και έφτασαν μια ανάσα από την ολική ανατροπή, όμως το τελικό σφύριγμα του Χιλ Μανθάνο δευτερόλεπτα πριν σκοράρει ο Μπέλιγχαμ, στέρησε τη νίκη από την ομάδα του Αντσελότι.

Ένα σφύριγμα που προκάλεσε σάλο, με τον ισπανικό τύπο να κάνει λόγο για σκάνδαλο. Ο Ιταλός προπονητής και οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης ξέσπασαν, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως είναι η πρώτη φορά που βλέπουν κάτι τέτοιο.

«Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, το να παίζεις εκτός έδρας είναι πάντα περίπλοκο, αλλά αφού δεχθήκαμε δύο γκολ, καταφέραμε να ισοφαρίσουμε και στο τέλος δεν κερδίσαμε γιατί δεν μας άφησαν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο σκόρερ των δύο τερμάτων των «μερέγχες» Βινίσιους Τζούνιορ.

Μετά την έκταση που πήρε το θέμα, ακούστηκαν πολλές απόψεις, μεταξύ των οποίων και εκείνη του Ματέου Λαόθ, ο οποίος αποσύρθηκε από την διαιτησία την περασμένη σεζόν. Ο πρώην διαιτητής, σχολίασε την απόφαση του Μανθάνο, μιλώντας με πολύ σκληρά λόγια για τη διαχείριση που έκανε στο συγκεκριμένο ματς:

«Με ανησυχεί ότι έναν διαιτητής με 11 χρόνια εμπειρία έκανε τέτοιο λάθος, ενώ θα μας εκπροσωπήσει στο επόμενο Euro. Υπάρχει μεγάλος εγωισμός. Το λάθος του Μανθάνο ήταν συστηματικό και για μένα δηλώνει άγνοια.

Επίσης η διαχείριση του χρόνου των καθυστερήσεων ήταν άθλια. Δόθηκαν επτά λεπτά στο δεύτερο μέρος, ενώ υπήρχε ο τραυματισμός του Ντιακαμπί, το γκολ για το 2-2, το πέναλτι στον Ντούρο στο 90ο λεπτό». δήλωσε αρχικά για να συμπληρώσει:

Τι αναφέρει ο κανονισμός για το τελευταίο σφύριγμα του Μανθάνο στο Βαλένθια - Ρεάλ (vid)
LA LIGA

13:49 - 03.03.2024

Τι αναφέρει ο κανονισμός για το τελευταίο σφύριγμα του Μανθάνο στο Βαλένθια - Ρεάλ (vid)

Τη Ρεάλ δικαιώνει ο κανονισμός του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου, καθώς σύμφωνα με αυτόν ο Χιλ Μανθάνο θα έπρεπε είτε να είχε σφυρίξει το τέλος του αγώνα με τη Βαλένθια πριν το κόρνερ είτε μετά το γκολ του Μπέλιγχαμ.

«Αν συνεχίσουμε έτσι θα κάνουμε μεγάλη ζημιά στο ποδόσφαιρο. Πρέπει όλοι να μιλάμε την ίδια γλώσσα. Δεν μπορείς να τα βάζεις όλα σε κουτάκια, το ποδόσφαιρο θα σε εκπλήξει. Αν δεν γινόταν αυτή η συμφορά, η Επιτροπή Διαιτητών θα είχε κρίνει πως η διαιτησία ήταν πολύ καλή».