Ο Μανθάνο μπαίνει στο «ψυγείο» μετά το λάθος του στο Βαλένθια - Ρεάλ Μαδρίτης

Μανθάνο

i

© Intime

Ο Μανθάνο μπαίνει στο «ψυγείο» μετά το λάθος του στο Βαλένθια - Ρεάλ Μαδρίτης

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:09 - 05.03.2024 / Ανανεώθηκε: 12:11 - 05.03.2024

Ο Χιλ Μανθάνο δεν μέτρησε το γκολ που σημείωσε η Ρεάλ Μαδρίτης σε «νεκρό» χρόνο κόντρα στη Βαλένθια κι όπως όλα δείχνουν μπαίνει στο «ψυγείο» για μερικές αγωνιστικές.

Η αναμέτρηση της Βαλένθια με τη Ρεάλ Μαδρίτης για την 27η αγωνιστική της La Liga ήταν συναρπαστική. Οι Μαδριλένοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0, κατάφεραν να ισοφαρίσουν και μάλιστα έφτασαν μία ανάσα από την ολική ανατροπή, ωστόσο το τελικό σφύριγμα του Χιλ Μανθάνο δευτερόλεπτα πριν σκοράρει ο Μπέλιγχαμ, στέρησε τη νίκη από την ομάδα του Αντσελότι.

Όπως αναμενόταν, η συγκεκριμένη διαιτητική απόφαση σήκωσε... θύελλα αντιδράσεων. Πολλοί παίκτες της Ρεάλ εξέφρασαν την οργή τους μέσα από τα social media, έμπειροι διαιτητές πήραν θέση και οι ειδικοί έδωσαν τη δική τους οπτική.

Σύμφωνα με τα όσα κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στα ΜΜΕ της Ισπανίας, το λάθος αυτό θα βάλει στον «ψυγείο» για μερικές αγωνιστικές τον Χιλ Μανθάνο, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της αθλητικής επικαιρότητας.

Τι αναφέρει ο κανονισμός για το τελευταίο σφύριγμα του Μανθάνο στο Βαλένθια - Ρεάλ

Η διαιτητική διαμάχη που προέκυψε στο Μεστάγια έγκειται αποκλειστικά και μόνο στην αδεξιότητα του Ισπανού διεθνούς διαιτητή Χεσούς Ζιλ Μανθάνο. Γιατί έπρεπε να είχε πάρει την απόφαση, είτε αμέσως πριν την εκτέλεση κόρνερ, είτε να αφήσει το παιχνίδι να τελειώσει ακριβώς μετά από αυτή.

Αυτό αναφέρεται στον κανονισμό 9 του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου όπου στο πρώτο σημείο καθορίζει τα σενάρια όταν μια μπάλα δεν παίζεται. «Η μπάλα δεν θα παίζεται όταν: 1.- έχει περάσει εντελώς το τέρμα ή τη γραμμή επαφής, είτε στο έδαφος είτε στον αέρα, 2.- το παιχνίδι έχει διακοπεί από τον διαιτητή, 3.- η μπάλα ακουμπήσει ένα μέλος της διαιτητικής ομάδας, παραμένει στον αγωνιστικό χώρο και επίσης: .- μια ομάδα ξεκινά μια πολλά υποσχόμενη επίθεση ή η μπάλα μπαίνει απευθείας στο τέρμα ή η ομάδα που έχει την μπάλα αλλάζει».

Στα υπόλοιπα σενάρια η μπάλα θεωρείται ότι βρίσκεται σε κίνηση. Δεδομένου ότι ο Χιλ Μανθάνο σφυρίζει λίγο πριν, θεωρείται ότι το παιχνίδι έχει ήδη σταματήσει. Στην Ισπανία πάντως και συγκεκριμένα στις τάξεις των Μαδριλένων, θεωρούν πως ο Μανθάνο θα έπρεπε να είχε σφυρίξει νωρίτερα ή να αφήσει το παιχνίδι να εξελιχθεί μέχρι και την επίτευξη τέρματος από τον Τζουντ Μπέλιγχαμ.