Τα εντυπωσιακά στατιστικά του Γκουαρδιόλα κόντρα στη Γιουνάιτεντ και η περσινή διάψευση τους (vid)

Πεπ Γκουαρδιόλα

i

©Intime

Τα εντυπωσιακά στατιστικά του Γκουαρδιόλα κόντρα στη Γιουνάιτεντ και η περσινή διάψευση τους (vid)

Κώστας Τσιακλής 13:30 - 29.10.2023

Ο Πεπ Γκοαυρδιόλα έχει εξαιρετική παράδοση κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία όμως πέρσι την διέψευσε.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει καλή παράδοση κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έχει με το μέρος του μερικά ενδιαφέρον στατιστικά,

Το ντέρμπι του Μάντσεστερ δεσπόζει λοιπόν του προγράμματος της Premier League. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ψάχνει μια μεγάλη νίκη για να αποδείξει ότι επιστρέφει σε φόρμα και να αναρριχηθεί στη βαθμολογία ενώ η Μάντσεστερ Σίτι ψάχνει το τρίποντο που θα τη φέρει εκ νέου στο -2 από την κορυφή και την Τότεναμ.

Οι «πολίτες» πάνε στο Όλντ Τράφορντ με ένα ισχυρό όπλο, τον προπονητή τους, Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο λόγος είναι η παράδοση που έχει ο Καταλανός τεχνικός απέναντι στους «κόκκινους διαβόλους» στην Premier League. Αρχικά ο Γκουαρδιόλα είναι ο προπονητής με το μεγαλύτερο ποσοστό νικών στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αφού κέρδισε στις τέσσερις από τις επτά επισκέψεις του, γεγονός που αναλογεί σε ποσοστό 57%. Στο συγκεκριμένο στατιστικό συμπεριλαμβάνονται οι προπονητές που πήγαν εκεί σε τουλάχιστον πέντε αγώνες.

Επίσης ο Γκουαρδιόλα είναι και ο μοναδικός προπονητής που καταγράφει συνολικό ποσοστό νικών ύψους 50% (επτά νίκες σε 14 ματς). Επόμενος στη λίστα είναι ο Ζοσέ Μουρίνιο με ποσοστό 42.9% (6 νίκες σε 14 ματς). Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο ο Αρσέν Βενγκέρ έχει περισσότερες νίκες από τον Γκουαρδιόλα κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Αλσατός όμως είναι χαμηλά στη λίστα αφού οι 12 επιτυχίες του ήρθαν σε 44 αναμετρήσεις (27.3%)!

Ο Γκουαρδιόλα πάντως έχει ενώπιον του και μια πρόκληση αφού θέλει να γίνει ο πρώτος τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι που θα κερδίσει τρεις διαφορετικούς προπονητές στο Όλντ Τράφορντ στην πρώτη κατηγορία. Μέχρι στιγμής έχει επικρατήσει των Ζοσέ Μουρίνιο και Όλε Γκούναρ Σόλσκερ. Ο μόνος που κατάφερε συνολικά (όχι μόνο στη Σίτι) κάτι τέτοιο ήταν ο μεγάλος Μπράιαν Κλαφ που νίκησε πέντε διαφορετικούς προπονητές.

Τα στατιστικά δεν σταματάνε εκεί, μιας και το Όλντ Τράφορντ είναι το δεύτερο «αγαπημένο» γήπεδο του Γκουαρδιόλα από αυτά των υπόλοιπων ομάδων του Big-6. Αυτό γιατί ο 52χρονος καταγράφει μέσο όρο 1.86 πόντων ανά αγώνα (ποσοστό νίκης 57.1%). Μόνο στο Έμιρεϊτς έχει καλύτερη αναλογία (2.38 πόντοι ανά αγώνα/ 6 νίκες, μια ήττα)!

Τέλος ο Γκουαρδιόλα είναι ένας από τους μόλις τρεις προπονητές που έχουν δει την ομάδα τους να πετυχαίνει 4+ γκολ κόντρα στη Γιουνάιτεντ σε πάνω από ένα παιχνίδι στην Premier League (το έκανε δύο φορές). Οι άλλοι δύο είναι ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, που το έκανε τέσσερις φορές και ο πρώην τεχνικός των Νιούκαστλ, Φούλαμ και Μάντσεστερ Σίτι, Κέβιν Κίγκαν, που το έκανε δύο. 

Έγραψε ιστορία η Μπρέντφορντ και έγινε η πρώτη ομάδα με τρεις σερί νίκες στο «Στάμφορντ Μπριτζ»
PREMIER LEAGUE

10:54 - 29.10.2023

Έγραψε ιστορία η Μπρέντφορντ και έγινε η πρώτη ομάδα με τρεις σερί νίκες στο «Στάμφορντ Μπριτζ»

Η Μπρέντφορντ πανηγύρισε μια πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη απέναντι στην Τσέλσι και μαζί της, πέτυχε κάτι που δεν είχε καταφέρει καμία άλλη ομάδα στην ιστορία της Premier League.

Όταν το ποδόσφαιρο πάει κόντρα στους αριθμούς

Καλά όλα αυτά τα στατιστικά ωστόσο στο γήπεδο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τρανταχτή απόδειξη σε αυτό είναι η περσινή αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Όλντ Τράφορντ. Η Σίτι προηγήθηκε με τον Τζακ Γκρίλις όμως η Γιουνάιτεντ ανέτρεψε το ματς με Μπρούνο Φερνάντες και Μάρκους Ράσφορντ και έδειξε πως οι παραδόσεις είναι... για να σπάνε.