Γκουαρντιόλα: «Είναι πιο πιθανό να μείνω αν πέσουμε στην τρίτη κατηγορία παρά αν κατακτήσουμε το Champions League»

Πεπ Γκουαρντιόλα

i

PrtScr

Γκουαρντιόλα: «Είναι πιο πιθανό να μείνω αν πέσουμε στην τρίτη κατηγορία παρά αν κατακτήσουμε το Champions League»

Κώστας Τόπας 09:36 - 21.03.2024

Η απάντηση του Πεπ Γκουαρντιόλα όταν ρωτήθηκε για τις 115 κατηγορίες για οικονομικές παρατυπίες της Μάντσεστερ Σίτι, ήταν αφοπλιστική.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα συνήθως μιλάει ξεκάθαρα σε κάθε συνέντευξη Τύπου. Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι δεν κρύφτηκε πριν από λίγους μήνες, τον Νοέμβριο του 2023, μιλώντας σθεναρά για πιθανό υποβιβασμό της αγγλικής ομάδας μετά την κατηγορία για 115 κατηγορίες για οικονομικές παραβιάσεις.

Πρόκειται για δηλώσεις που αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία μετά την είδηση ​​που κυκλοφόρησε στα αγγλικά ΜΜΕ που αναφέρουν ότι τόσο η Σίτι όσο και η Τσέλσι έχουν προειδοποιηθεί για πιθανή αποβολή από την Premier League εάν κριθούν ένοχοι.

Εκείνη την εποχή, τον Νοέμβριο του 2023, ο Πεπ Γκουαρντιόλα διαβεβαίωσε ότι είναι πιο πιθανό να μείνει στον σύλλογο εάν υποβιβαστεί στη League One (τρίτη κατηγορία της Αγγλίας) παρά αν κερδίσει το Champions League. Ο Καταλανός προπονητής ανακρίθηκε για πιθανή κύρωση, κατηγορούμενος για 115 οικονομικές παρατυπίες.

«Είναι καλή ερώτηση και θα σου απαντήσω όταν υπάρξει πρόταση», είπε ο προπονητής των Πολιτών όταν ρωτήθηκε αν θα επανεξετάσει το μέλλον του όταν ξεκαθαρίσει η υπόθεση. «Αυτή τη στιγμή είμαστε αθώοι. Όταν υπάρξει πρόταση θα κάτσω να το εξηγήσω. Με ρωτάτε σαν να είχαμε ήδη τιμωρηθεί», πρόσθεσε ο Γκουαρντιόλα.

«Υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να μείνω αν είμαστε στην League One παρά αν κερδίσουμε το Champions League», δήλωσε στη συνέχεια. Οι κατηγορίες της Premier League ήρθαν στο φως στις αρχές της χρονιάς, αλλά η ποινή μπορεί να πάρει χρόνια για να οριστεί, λόγω της πολυπλοκότητας της υπόθεσης και του αριθμού των ερευνών και των κατηγοριών που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Πολίτες.