Ο Γκουαρντιόλα απάντησε στον Κιν για το «Ο Χάαλαντ είναι παίκτης τέταρτης κατηγορίας» (vid)

Πεπ Γκουαρντιόλα & Έρλινγκ Χάαλαντ

i

©Photo by Vince Mignott/MB Media/Getty Images/Ideal Images

Ο Γκουαρντιόλα απάντησε στον Κιν για το «Ο Χάαλαντ είναι παίκτης τέταρτης κατηγορίας» (vid)

Κώστας Τόπας 09:45 - 03.04.2024

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν άφησε ασχολίαστη την κριτική που άσκησε ο Ρόι Κιν για τον Έρλινγκ Χάαλαντ, τον οποίο ο παλαίμαχος μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χαρακτήρισε «παίκτη τέταρτης κατηγορίας».

Ο Ρόι Κιν ο θρυλικός μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 1992 έως το 2005, ήταν πολύ επικριτικός για την απόδοση του Έρλινγκ Χάαλαντ στον αγώνα της Premier League, όπου η Μάντσεστερ Σίτι κατέληξε ισόπαλη 0-0 εναντίον της Άρσεναλ.

«Τα επίπεδα του γενικού παιχνιδιού του είναι πολύ φτωχά, και όχι μόνο σήμερα», είπε ο Κιν στο «Sky Sports». Στο ρόλο του αναλυτή, ο πρώην παίκτης της Γιουνάιτεντ υπερασπίστηκε την τελική ικανότητα του Χάαλαντ, «Όχι μόνο σήμερα βασικά και πρέπει να το βελτιώσει αυτό. Είναι σχεδόν σαν παίκτης της League Two (σ.σ. 4η κατηγορία), έτσι τον βλέπω. Το παιχνίδι του γενικά πρέπει να βελτιωθεί, και αυτό θα γίνει τα επόμενα χρόνια. Ήταν ένας λαμπρός επιθετικός, είναι φανταστικός, αλλά πρέπει να βελτιώσει το παιχνίδι του. Πρέπει να το κάνει».

Τα λόγια του Ρόι Κιν για τον Νορβηγό φορ των Πολιτών, δεν άρεσαν καθόλου στον Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος στη συνέντευξη Τύπου απάντησε στον παλαίμαχο μέσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Διαφωνώ απολύτως μαζί του», απάντησε ο Γκουαρδιόλα στα αγγλικά ΜΜΕ. «Είναι σαν να λέτε πως είναι προπονητής για δεύτερη ή τρίτη κατηγορία κάτι που επίσης δεν νομίζω ότι ισχύει».

Ο Χάαλαντ κατέγραψε συνολικά 23 επαφές με την μπάλα κατά την ισοπαλία 0-0 κόντρα στους «κανονιέρηδες». Πάντως, με 29 γκολ σε 35 ματς, ο Νορβηγός κάνει άλλη μια κορυφαία σεζόν, αφού πέρυσι σκόραρε 52 φορές σε 53 ματς.

«Είναι ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο και χάρη σε αυτόν κερδίσαμε ό,τι κερδίσαμε πέρυσι», είπε ο Καταλανός προπονητής. «Δεν έφταιγε ο Έρλινγκ που δημιουργήσαμε πολύ λίγες ευκαιρίες απέναντι στην Άρσεναλ. Παρακολούθησα ξανά τον αγώνα και παίξαμε εκπληκτικά».

Γενικά, ο Γκουαρντιόλα εκπλήσσεται που οι πρώην παίκτες είναι μερικές φορές τόσο επικριτικοί. «Το καταλαβαίνω από τους δημοσιογράφους, γιατί δεν έχουν πάει ποτέ στο γήπεδο. Πάντα με εκπλήσσουν οι πρώην επαγγελματίες. Όπως ακριβώς και οι πρώην διαιτητές που επικρίνουν τους διαιτητές. Προφανώς κάτι τέτοιο εξαφανίζεται γρήγορα από τη μνήμη, πόσο δύσκολο είναι αυτό.

Ειρωνικός Γκουαρντιόλα: «Είμαι το πιο διάσημο άτομο στη Σίτι, τα κάνω όλα για τις κάμερες» (vid)
PREMIER LEAGUE

09:28 - 03.04.2024

Ειρωνικός Γκουαρντιόλα: «Είμαι το πιο διάσημο άτομο στη Σίτι, τα κάνω όλα για τις κάμερες» (vid)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα με ειρωνικό ύφος απάντησε στους δημοσιογράφους, για τον έντονο διάλογο που είχε με τον Τζακ Γκρίλις μετά την «λευκή» ισοπαλία κόντρα στην Άρσεναλ.

Ωστόσο, θα πρέπει να πω ότι αν ένας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να αποδεχτεί την κριτική, τότε θα πρέπει να βρει άλλη δουλειά ή να διαβάσει ένα βιβλίο. Εάν είσαι σε δημόσια θέα, οφείλεις να την αποδεχτείς. Για αυτό το λόγο θα πρέπει ο μάνατζέρ σου να ζητάει πολλά χρήματα», κατέληξε ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι.