Το τέλος πλησιάζει: Πότε θα αναδειχθούν πρωταθλητές Λεβερκούζεν, Ίντερ και Παρί Σεν Ζερμέν

Παρί Σεν Ζερμέν, Λεβερκούζεν & Ίντερ

Το τέλος πλησιάζει: Πότε θα αναδειχθούν πρωταθλητές Λεβερκούζεν, Ίντερ και Παρί Σεν Ζερμέν

Κώστας Τόπας 09:11 - 03.04.2024

Ιντερ, Παρί Σεν Ζερμέν και Λεβερκούζεν βρίσκονται αγκαλιά με τον τίτλο του πρωταθλήματος. Από την άλλη, η Ρεάλ Μαδρίτης κυριαρχεί στη La Liga και η Premier League είναι πιο ανοιχτή από ποτέ με Λίβερπουλ, Άρσεναλ και Σίτι να δίνουν μάχη σώμα με σώμα μέχρι το φινάλε.

Η σεζόν στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα έχουν μπει στην τελική τους ευθεία. Ωστόσο, πριν από το τελευταίο σπριντ, έχουν ήδη καθοριστεί οι πρωταθλητές! Πέρα από την Premier League, στην οποία η Λίβερπουλ (67 βαθμοί), η Άρσεναλ (65) και η Μάντσεστερ Σίτι (64) ανταγωνίζονται για τον τίτλο εννέα αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία, και τη La Liga, στην οποία η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πρωτοπόρος με οκτώ βαθμούς μπροστά της Μπαρτσελόνα με οκτώ αγώνες για τη λήξη, οι πρωταθλητές σε Bundesliga, Serie A και Ligue 1 έχουν καθοριστεί.

Το έργο του Τσάμπι Αλόνσο

«Η Bundesliga τελείωσε. Συγχαρητήρια στη Μπάγερ Λεβερκούζεν», ομολόγησε ο Τόμας Τούχελ μετά την ήττα της Μπάγερν (0-2) από την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Ένα χτύπημα που μαζί με την αγωνιώδη νίκη (2-1) της ομάδας του Τσάμπι Αλόνσο επί της Χόφενχαϊμ, διεύρυνε την απόσταση στο προβάδισμα κατά 13 πόντους. Η Λεβερκούζεν, αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις και χωρίς ήττα στο γερμανικό πρωτάθλημα (23 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες), είναι κοντά στη δόξα σε μια σεζόν ρεκόρ στην οποία κυριάρχησε στο πρωτάθλημα από την αρχή.

Τα μαθηματικά είναι ξεκάθαρα. Η Λεβερκούζεν εξαρτάται από τον εαυτό της: Χρειάζεται μόνο εννέα βαθμούς για να είναι και μαθηματικά πρωταθλήτρια της Bundesliga για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αν κερδίσουν τα πάντα, «ασπρίνες» και Μπάγερν θα μπορούσε να κατακτήσει την «σαλατιέρα» στις 21 Απριλίου στο Ντόρτμουντ, βάζοντας τέλος στην ηγεμονία της Μπάγερν, η οποία κέρδισε τα τελευταία 11 πρωταθλήματα στη σειρά.

Η... ανενόχλητη Παρί

Η Παρί Σεν Ζερμέν δύσκολα έχει αντίπαλο στη Γαλλία παρά το γεγονός ότι η έναρξη της σεζόν ήταν περίεργη (τρεις ισοπαλίες και μία ήττα τις πρώτες επτά αγωνιστικές). Από τότε, η ομάδα του Λουίς Ενρίκε μπήκε ξανά στον δρόμο προς την κατάκτηση του τίτλου. Και η τελευταία νίκη με 2-0 στο ντέρμπι επί της Μαρσέιγ εδραίωσε τους Παριζιάνους στην κορυφή. Αυτή τη στιγμή, η ομάδα του Κιλιάν Εμπαπέ είναι πρώτη με 12 βαθμούς μπροστά από την Μπρεστ.

«Το σημαντικό είναι να προχωρήσουμε μπροστά και να κερδίσουμε το πρωτάθλημα», είπε ο Λουίς Ενρίκε. Χρειάζονται 10 βαθμούς για να κερδίσουν οι Παριζιάνοι το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα και το ένατο από τότε που το Κατάρ ανέλαβε τον έλεγχο του συλλόγου το 2011, που τους έχει τοποθετήσει ως βασιλιάδες της Γαλλίας. Στην τελευταία του σεζόν στην Παρί Σεν Ζερμέν, ο Εμπαπέ θα μπορούσε να στεφθεί στις 28 Απριλίου στο «Παρκ Ντε Πρενς» κόντρα στη Χάβρη.

Ο άθλος της Ίντερ

Στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Serie A, οι «νερατζούρι» αφού κέρδισαν την Έμπολι (2-0), βρίσκονται 14 βαθμούς μπροστά από τη Μίλαν. Οι παίκτες του Σιμόνε Ιντζάκι έχουν στα χέρια τους το 20ο «Scudetto» στην ιστορία τους σε μια Serie A που θα μπορούσε να δει τρεις διαφορετικούς πρωταθλητές (Μίλαν, Νάπολι και Ίντερ) στις τρεις τελευταίες σεζόν. 

Χρειάζεται μόλις 11 βαθμούς προκειμένου η Ίντερ να κατακτήσει τον φετινό τίτλο, έχοντας μια ημερομηνία σημειωμένη με κόκκινο: Το ντέρμπι του Μιλάνου στις 22 Απριλίου.

Τι ομάδα είναι ο Νίκος Σταθόπουλος που θέλει να εμπλακεί στα διοικητικά της Ίντερ - Φανατικός μπασκετόφιλος, με παρουσίες σε Final 4
SERIE A

14:51 - 02.04.2024

Τι ομάδα είναι ο Νίκος Σταθόπουλος που θέλει να εμπλακεί στα διοικητικά της Ίντερ - Φανατικός μπασκετόφιλος, με παρουσίες σε Final 4

Ο Έλληνας επενδυτής, Νίκος Σταθόπουλος, που θέλει να αγοράσει την Ίντερ, είναι λάτρης του αθλητισμού και η καρδιά του ανήκει σε μία ελληνική ομάδα.

«Μας ενδιαφέρει μόνο να το κερδίσουμε, όχι πότε και πώς», είπε ο Μασιμιλιάνο Φάρρις, βοηθός του Σιμόνε Ιντζάκι. Η κατάκτηση της Serie A απέναντι στους μεγαλύτερους αντιπάλους τους θα ήταν ένα ιστορικό πλήγμα. Εάν ο Λαουτάρο Μαρτίνες και η παρέα κερδίσουν τα επόμενα δύο παιχνίδια τους εναντίον της Ουντινέζε και της Κάλιαρι, θα μπορούσαν να έχουν αυτή την ευκαιρία. Ενα μεγάλο επίτευγμα μετά από μια σεζόν που οι «νερατζούρι» έχουν δώσει τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο και όντας πρωτοπόροι στη βαθμολογία, από τον Οκτώβριο, αφού κανείς δεν κατάφερε να τους πιάσει.