Ο Γκουαρντιόλα δεν ήθελε τον Ντε Μπρόινε στην Μπάγερν: «Ήξερε ότι θα πήγαινε στη Σίτι και τον έστειλε εκεί»

Κέβιν Ντε Μπρόινε

i

Photo by James Gill - Danehouse/Getty Images/Ideal Images

Ο Γκουαρντιόλα δεν ήθελε τον Ντε Μπρόινε στην Μπάγερν: «Ήξερε ότι θα πήγαινε στη Σίτι και τον έστειλε εκεί»

Κώστας Τόπας 13:22 - 08.03.2024

Η απίστευτη... τακτική του Πεπ Γκουαρντιόλα για να έχει τον Κέβι Ντε Μπρόινε στη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Φερνάντο Λουίς Ρόσα, γνωστός στο ποδόσφαιρο ως Φερναντίνιο, είναι ένας ζωντανός θρύλος της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Βραζιλιάνος, αυτή τη στιγμή στις τάξεις της Ατλέτικο Παραναένσε στη χώρα του, έπαιξε 383 παιχνίδια με τη φανέλα των Πολιτών, εκ των οποίων τα 244 ήταν υπό τις εντολές του Πεπ Γκουαρντιόλα.

«Θα σου πω κάτι που κανείς δεν σου είπε: Με έκανες να απολαύσω ξανά το ποδόσφαιρο», είπε ο Φερναντίνιο στον Γκουαρντιόλα στον αποχαιρετισμό του στη Σίτι, με την οποία κέρδισε πέντε Premier League έξι Κύπελλα Carabao και ένα Κύπελλο Αγγλίας μεταξύ 2013 και 2022.

Τώρα, πίσω στην ομάδα όπου ξεκίνησε την αθλητική του καριέρα, ο Φερναντίνιο αποκάλυψε ότι ο Γκουαρντιόλα δεν ήθελε τον Κέβιν ντε Μπρόινε , τον πρώην συμπαίκτη του στη Σίτι, κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Μπάγερν Μονάχου.

«Ο Γκουαρντιόλα ήταν στην Μπάγερν και ο Ντε Μπρόινε στη Βόλφσμπουργκ. Το τμήμα σκάουτινγκ της Μπάγερν του είπε: "Ακολουθούμε αυτόν τον παίκτη, τι σκέφτεσαι; Να τον φέρουμε;" Και ο Πεπ απάντησε: "Όχι, όχι, όχι... Δεν τον θέλω. Δεν νομίζω ότι ταιριάζει στην ομάδα μας"», είπε ο 38χρονος μέσος στο «Denilson Show», ένα podcast του πρώην ποδοσφαιριστή της Μπέτις, Ντενίλσον ντε Ολιβέιρα.

«Πέρασε ένας χρόνος και ο Ντε Μπρόινε πήγε στη Μάντσεστερ Σίτι. Πέρασε άλλος ένας χρόνος και ο Γκουαρντόλα ήρθε στη Σίτι. Καταλαβαίνεις; Ήξερα ότι θα πήγαινε στη Σίτι και έστειλε τον Ντε Μπρόινε εκεί», συνέχισε ο Φερναντίνιο.

Ο Ντε Μπρόινε προσγειώθηκε στο Μάντσεστερ το καλοκαίρι του 2015 και, μετά από μια πρώτη σεζόν με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι στον πάγκο, ξεκίνησε να γράφει ιστορία δίπλα στον Γκουαντιόλα, κάτι που τον έχει κάνει έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της τελευταίας δεκαετίας. Μαζί έχουν κερδίσει πέντε Premier League, Λιγκ, τέσσερα Κύπελλα Carabao, δύο Κύπελλα Αγγλίας, δύο Community Shields, ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και, πάνω από όλα, ένα Champions League, το πρώτο στην ιστορία της Σίτι.