Γκουντογκάν για Εθνική Γερμανίας: «Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι μείγμα θλίψης και αποτυχίας - Απογοήτευσα τον Φλικ»

Εθνική Γερμανίας

i

© Intime

Γκουντογκάν για Εθνική Γερμανίας: «Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι μείγμα θλίψης και αποτυχίας - Απογοήτευσα τον Φλικ»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:56 - 12.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:57 - 12.09.2023

Ο Ιλκάι Γκουντογκάν μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στα αποδυτήρια της Εθνικής Γερμανίας, μετά την ήττα από την Ιαπωνία και την αποχώρηση του Χάνσι Φλικ.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, η Εθνική Γερμανίας είναι ένα καζάνι... που βράζει. Μπορεί η ομάδα μπάσκετ της χώρας να ολοκλήρωσε το έπος στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τον πιο ονειρικό τρόπο, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και στο ποδόσφαιρο.

Μπορεί τα «Πάντσερ» να μην αγωνίζονται στα προκριματικά, λόγω του ότι είναι οικοδεσπότες στο Euro 2024, ωστόσο ετοιμάζονται για τη μεγάλη γιορτή του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου το καλοκαίρι του 2024 μέσα από φιλικές αναμετρήσεις.

Πριν μερικές μέρες, η Γερμανία γνώρισε την ήττα από την Ιαπωνία στην εντός έδρας φιλική αναμέτρηση (1-4), ένα αποτέλεσμα που έφερε την αναμενόμενη... γκρίνια και απογοήτευση. Με αφορμή τη βαριά ήττα της ομάδας του, ο Ιλκάι Γκουντογκάν κλήθηκε να σχολιάσει την την κατάσταση που επικρατεί στα αποδυτήρια. Συγκεκριμένα ο μέσος της Μπαρτσελόνα μίλησε για ένα μείγμα αποτυχίας και θλίψης, το οποίο κρατάει την ομάδα μακριά από τις επιτυχίες.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: 

«Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι αυτή τη στιγμή ένα μείγμα θλίψης, απογοήτευσης και απελπισίας. Ως παίκτης, έχω την αίσθηση πως απογοήτευσα τον Χάνσι, για να είμαι ειλικρινής. Ήταν πάντα συγκεντρωμένος, γεμάτος κίνητρα και ενέργεια. Δυστυχώς ως ομάδα δεν καταφέραμε να μεταμορφώσουμε όλα τα παραπάνω στοιχεία σε κάτι. Η συλλογικότητα ήταν αυτή που έκανε πάντα δυνατή την εθνική Γερμανίας. 

Τώρα έχουμε αρκετούς παίκτες παγκοσμίου επιπέδου, όμως ως ομάδα δεν έχουμε μπορέσει να βγάλουμε τα στοιχεία αυτά στο χορτάρι. Οι καλύτερες ομάδες είναι εκείνες που δίνουν το 100%. Συμβαίνουν τα λάθη αλλά δεν πρέπει να τα αποδεχόμαστε. Όταν πέρυσι κατέκτησα το Champions League με την Μάντσεστερ Σίτι έκανα πάρα πολλά λάθη, αλλά εγώ και οι συμπαίκτες μου ήμασταν πάντα έτοιμοι να τα διορθώσουμε».

Τέλος από την Εθνική Γερμανίας ο Φλικ

Παρελθόν από την πάγκο της εθνικής Γερμανίας αποτελεί ο Χάνσι Φλικ, με την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας να ανακοινώνει το «διαζύγιο» μεταξύ των δύο πλευρών.

«Το συμβούλιο αποφάσισε ότι χρειαζόταν μια αλλαγή στην ομάδα μετά τα πρόσφατα απογοητευτικά αποτελέσματα. Πρέπει να κοιτάξουμε το EURO που διοργανώνουμε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση. Για εμένα, ήταν μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις στη θητεία μου, διότι εκτιμώ πολύ τον Φλικ και τους συνεργάτες του. Αλλά η επιτυχία είναι ο πρώτος μας στόχος και έτσι η απόφαση αυτή ήταν αναπόφευκτη», ανέφερε ο πρόεδρος της γερμανικής Ομοσπονδίας, Μπερντ Νόιντορφ.