Το αστείρευτο ταλέντο του Σκάρπα, η δύσκολη προσαρμογή στην Αγγλία και η... απάτη που του κόστισε μία περιουσία!

Γκουστάβο Σκάρπα

i

© photo by NurPhoto / Getty Images / Ideal Images

Το αστείρευτο ταλέντο του Σκάρπα, η δύσκολη προσαρμογή στην Αγγλία και η... απάτη που του κόστισε μία περιουσία!

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 13:40 - 13.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:40 - 13.08.2023

Η θητεία του Σκάρπα στο απαιτητικό πρωτάθλημα της Premier League με τη φανέλα της Νότιγχαμ δεν πήγε όπως θα περίμενε ο ίδιος, ενώ επίσης μία οικονομική απάτη με κρυπτονομίσματα του έκανε ακόμη πιο δύσκολο το... έργο στο Νησί.

Όπως είναι γνωστό εδώ και λίγη ώρα, ο Γκουστάβο Σκάρπα θα αποτελέσει την επόμενη μεταγραφική κίνηση του Ολυμπιακού!

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός είναι έτοιμος να αποχωρήσει από τη Νότιγχαμ και να ταξιδέψει στην Ελλάδα για να φορέσει κι επίσημα την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σκάρπα ακούγεται για τον Ολυμπιακό. Το όνομά του είχε συνδεθεί με τους Πειραιώτες και στην περσινή μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, ενώ οι φήμες άρχισαν να... φουντώνουν τον περασμένο χειμώνα.

Εν τέλει, στις 4 Δεκεμβρίου του 2022 ο Γκουστάβο Σκάρπα ανακοινώθηκε από τον σύλλογο του Βαγγέλη Μαρινάκη στην Premier League, υπογράφοντας συμβόλαιο για τα επόμενα τριάμισι χρόνια (μέχρι το καλοκαίρι του 2026) με συνολικές απολαβές περίπου στα 6 εκατομμύρια ευρώ. Μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας, ο 29χρονος ποδοσφαιριστής έδειχνε έτοιμος για το επόμενο μεγάλο βήμα της καριέρας του, το οποίο αφορούσε τη συμμετοχή στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου! 

Ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα περίμενε ο ίδιος. Οι απαιτήσεις στο πρωτάθλημα της Αγγλίας και η δύσκολη προσαρμογή του Βραζιλιάνου στον σύλλογο της Νότιγχαμ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, με αποτέλεσμα ο ίδιος να αναζητάει πλέον μία λύση για το μέλλον του. 

Επίσης, το αμυντικογενές ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα του Στηβ Κούπερ στα περισσότερα ματς της σεζόν δεν ταίριαξε με τα «θέλω» και το στυλ του Σκάρπα, ο οποίος φημίζεται για τις αστείρευτες ικανότητές του με την μπάλα στα πόδια και το ποιοτικό του αριστερό πόδι.

Συνολικά με τη φανέλα της Νότιγχαμ μέτρησε δέκα συμμετοχές (έξι στην Premier League, τρεις στο Λιγκ Καπ και μία στο Κύπελλο).

Η οικονομική απάτη που κόστισε στον Σκάρπα παραπάνω από ένα εκατ. ευρώ

Λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του στη Νότιγχαμ, ο Σκάρπα βρέθηκε στο επίκεντρο της αθλητικής επικαιρότητας για εξωαγωνιστικό λόγο. Συγκεκριμένα, τον περασμένο Μάρτιο ο Βραζιλιάνος εμφανίστηκε στο δικαστήριο της πατρίδας του, αφού προσπάθησε να ανακτήσει τα χρήματά του, τα οποία ξεπέρασαν το ένα εκατ. ευρώ! Ενώπιον των Αρχών, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύμα απάτης από την Xland Holding που αφορούσε κρυπτονομίσματα.

Στη συνομιλία που αποκάλυψε το «Fantástico», από το «TV Globo», ο μέσος ζήτησε βοήθεια από έναν φίλο του, μιας και όπως τόνισε έχασε όλη του την κληρονομιά του. «Είμαι λυπημένος, αδερφέ, πραγματικά. Είμαι λυπημένος γιατί είναι η κληρονομιά μου. Είναι σχεδόν όλα μου τα περιουσιακά στοιχεία. Δεν μπορώ να διατρέξω τον κίνδυνο να χάσω κι άλλα», είπε αρχικά στον φίλο του ο Σκάρπα για να πάρει την απάντηση: «Τώρα είναι ώρα να περιμένουμε τον Κύριο, πρέπει να προσευχηθούμε».

Μάλιστα, για εκείνο το χρονικό διάστημα ο Σκάρπα «αναγκάστηκε» να μείνει εκτός ομάδας, καθώς ο προπονητής του Στηβ Κούπερ αποκάλυψε ότι αυτό το οικονομικό θέμα είναι ο λόγος που ο Βραζιλιάνος επέστρεψε στην πατρίδα του. «Μπορώ να σας πω ότι είχε κάποια προσωπικά ζητήματα να διευθετήσει και του δίνουμε την υποστήριξή μας, η οποία συμπεριλαμβάνει και το να του επιτρέψουμε να ταξιδέψει πίσω (στη Βραζιλία). Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να υπεισέλθω στα εσωτερικά και τα εξωτερικά στοιχεία της κατάστασης. 

Ούτε νομίζω ότι μου επιτρέπεται, αλλά δεν θα ήθελα ούτως ή άλλως να το κάνω, επειδή πρόκειται για μια προσωπική κατάσταση. Στηρίζουμε τον Γκουστάβο όσον αφορά αυτό που περνάει και φυσικά επηρεάζει την ποδοσφαιρική απόδοση και τη διαθεσιμότητα και όλα αυτά τα πράγματα», είπε σχετικά ο 43χρονος τεχνικός.

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις στην Βραζιλία 

Ο Γκουστάβο Σκάρπα γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου 1999 και η ομάδα με την οποία αναδείχθηκε ήταν η Φλουμινένσε. Το 2018, ο αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός πήρε την απόφαση να μετακομίσει στην Παλμέιρας, μία απόφαση που αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από σωστή. Στη νέα του ομάδα, ο Σκάρπα βρήκε την... Ιθάκη του κι έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Συνολικά με τους «πράσινους» κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (2018, 2022) και δύο Κόπα Λιμπερταδόρες (2020, 2021), ενώ μάλιστα επελέγη δύο φορές στην καλύτερη ενδεκάδα του Λιμπερταδόρες (2019, 2022).

Σε όλη του την επαγγελματική καριέρα μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει 332 συμμετοχές, με απολογισμό 53 γκολ και 76 ασίστ και πλέον η μετακίνηση στον νέο Ολυμπιακό του Ντιέγκο Μαρτίνεθ αποτελεί ένα μεγάλο «στοίχημα», καθώς ο πρωταρχικός στόχος είναι η «αναγέννηση» του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού.