Αυτοί είναι οι 10 υποψήφιοι για το βραβείο του Golden Boy 2023

Τζουντ Μπέλιγχαμ

i

Prtscr

Αυτοί είναι οι 10 υποψήφιοι για το βραβείο του Golden Boy 2023

Κώστας Τόπας 14:45 - 20.06.2023

Ανακοινώθηκε η λίστα με τους 10 υποψηφίους νεαρούς ποδοσφαιριστές που θα διεκδικήσουν το βραβείο του Golden Boy για το 2023. Φαβορί παρουσιάζονται οι Τζουντ Μπέλιγχαμ και Τζαμάλ Μουσιάλα.

Οπως συμβαίνει αδιάλειπτα από το 2003, όταν πρώτος νικητής είχε αναδειχτεί ο Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ ως παίκτης του Αγιαξ, η «Tuttosport» ανακηρύσσει το κορυφαίο ταλέντο στον κόσμο. Η ιταλική εφημερίδα λοιπόν ανακοίνωσε τους 10 υποψήφιους για το βραβείο «Golden Boy», για τον καλύτερο παίκτη δηλαδή έως την ηλικία των 21 ετών.

Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έκανε γνωστή τη λίστα με το 10 υποψηφίους για το 2023, με τη La Liga να έχει τους περισσότερους εκπροσώπους με τρεις ποδοσφαιριστές, η Bundesliga μόλις δύο, η Serie A έναν και η Premier League κανέναν!

Τις περισσότερες πιθανότητες για να κερδίσουν το βραβείο φαίνεται πως έχουν οι Τζουντ Μπέλιγχαμ ο οποίος πρόσφατα πήρε μεταγραφή από τη Ντόρτμουντ στην Ρεάλ και ο Τζαμάλ Μουσιάλα της Μπάγερν. Περσινός νικητής αναδείχθηκε ο Πέδρι της Μπαρτσελόνα ο οποίος φέτος δεν «προκρίθηκε» στην τελική δεκάδα.