«Τρομακτική» Άρσεναλ, διέλυσε τη Γουέστ Χαμ με εξάρα στο ντέρμπι του Λονδίνου!

Θρίαμβος της Άρσεναλ κόντρα στη Γουέστ Χαμ

i

©Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images

«Τρομακτική» Άρσεναλ, διέλυσε τη Γουέστ Χαμ με εξάρα στο ντέρμπι του Λονδίνου!

Πάνος Κορομηλάς • 17:56 - 11.02.2024 / Ανανεώθηκε: 12:41 - 23.05.2024

Ντέρμπι του Λονδίνου μόνο στα χαρτιά. Η Άρσεναλ συνέτριψε με 6-0 την απογοητευτική Γουέστ Χαμ στο Ολυμπιακός Στάδιο της πόλης και συνεχίζει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Στην όγδοη θέση πλέον τα «σφυριά», που μετρούν επτά ματς χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις.

Αφεντικό στο Λονδίνο η Άρσεναλ, που μετέτρεψε σε παράσταση γα ένα ρόλο το τοπικό ντέρμπι κόντρα στη Γουέστ Χαμ. Οι «κανονιερηδες» πέρασαν από το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου με 6-0, «καθαρίζοντας» το ματς από το πρώτο ημίχρονο.

Η ομάδα του Αρτέτα ήταν απόλυτα κυρίαρχη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο Σαλιμπά άνοιξε με κεφαλιά το σκορ στο 32ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντέκλαν Ράις.

Συνέχισε να πιέζει και έκλεισε το ημίχρονο με ένα πεντάλεπτο - φωτιά, στη διάρκεια του οποίου πέτυχε τρία γκολ.

Αρχικά, o Αρεολά ανέτρεψε τον Σάκα στο 38 και ο Κρεγκ Πόουσον καταλόγισε το πέναλτι ύστερα από την παρέμβαση του VAR. Ο Άγγλος χαφ ανέλαβε την εκτέλεση και δε λάθεψε, κάνοντας το 2-0.

Ο έτερος στόπερ της ομάδας του Αρτέτα, Γκάμπριελ Μανγκαλάες ,βρήκε δίχτυα στο 44' μετά από τη δεύτερη ασίστ του Ράις και ο Τροσάρ έκανε το 4-0 με πανέμορφο σουτ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Με το πόδι στο γκάζι μπήκε η Άρσεναλ και στο δεύτερο μέρος. Είχε τον έλεγχο της μπάλας, δεν απειλήθηκε καθόλου από τους γηπεδούχους και συνέχισε να είναι αποτελεσματική επιθετικά.

Στο 63' ο Σάκα πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου που ξεπέρασε τα 50 γκολ, σε ηλικία 22 ετών.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ράις σκόραρε κόντρα στην πρώην ομάδα του, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Άρσεναλ. Τα τελευταία είκοσι λεπτά του αγώνα είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα , με το σύνολο του Αρτέτα να κρατά με ευκολία τη νίκη, σε μια ημέρα που έβγαζε φωτιές επιθετικά.

Ο Ντίνος Μαυροπάνος πέρασε ως αλλαγή στο ημίχρονο στη θέση του Ζουμά, όμως δεν μπόρεσε να περιορίσει το εύρος της ήττας. 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 24ης ΑΓΩΝΙΣΤΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ