Η αντίπαλος του Ολυμπιακού, Γουέστ Χαμ, πραγματοποιεί το καλύτερο της ξεκίνημα στην Premier League - Σε τρομερή φόρμα Μπόουεν και Γουόρντ Πράους

Τζέιροντ Μπόουεν

i

©Photo by Eddie Keogh/Getty Images

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού, Γουέστ Χαμ, πραγματοποιεί το καλύτερο της ξεκίνημα στην Premier League - Σε τρομερή φόρμα Μπόουεν και Γουόρντ Πράους

Κώστας Τσιακλής 13:50 - 02.09.2023

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League, Γουέστ Χαμ, πραγματοποιεί το καλύτερο της ξεκίνημα στην Premier League. Επιπλέον Μπόουεν και Γουόρντ Πράους καταγράφουν εντυπωσιακά στατιστικά.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League, Γουέστ Χαμ, πραγματοποιεί το καλύτερο της ξεκίνημα στην Premier League. Τα «σφυριά» έκλεισαν τη βραδιά στην κορυφή της βαθμολογίας και είναι η πρώτη φορά που καταφέρνουν κάτι τέτοιο έπειτα από τέσσερις αγώνες μετά τον Οκτώβριο του 1983.

Η Γουέστ Χαμ λοιπόν πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Λούτον (1-2) και ανέβηκε στην κορυφή της Premier League. Αυτό πιθανότατα θα αλλάξει σήμερα αφού η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται τη Φούλαμ στο «Έτιχαντ» και με νίκη θα κάνει το 4/4. Οι «πολίτες» όμως δεν μπορούν να αναιρέσουν και τα εκπληκτικά στατιστικά που έχει καταγράψει η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa League. 

Τα «σφυριά» λοιπόν έχουν μαζέψει 10 βαθμούς στα πρώτα τέσσερα τους παιχνίδια και αυτή είναι η καλύτερη τους συγκομιδή στην Premier League μαζί με αυτήν της περιόδου 1999-2000, όπου τελικά τερμάτισαν στην 9η θέση. Επιπλέον αυτή είναι και η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που η Γουέστ Χαμ κλείνει ένα βράδυ στην κορυφή μετά από τέσσερις αγώνες. Η τελευταία φορά ήταν τον Οκτώβριο του 1983.

Ο απίθανος Μπόουεν ισοφάρισε ρεκόρ 93 ετών!

Ο Τζέιροντ Μπόουεν βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες στο παιχνίδι με τη Λούτον. Κάπως έτσι ο Άγγλος εξτρέμ έγινε ο πρώτος παίκτης της Γουέστ Χαμ που σκοράρει στα πρώτα τρία εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας, μετά τον Βικ Γουότσον τη σεζόν 1930-1931. Ο Μπόουεν σκόραρε επίσης κόντρα σε Μπόρνμουθ και Μπράιτον. 

Ο άνθρωπος... στημένες φάσεις δεν σταματάει να δημιουργεί προβλήματα με τα χτυπήματα του

Ο Τζέιμς Γουόρντ Πράους ήταν ένας από τους παίκτες που αποκτήθηκαν αυτό το καλοκαίρι από τη Γουέστ Χαμ. Ο Άγγλος μέσος φημίζεται για τα χτυπήματα του στις στημένες φάσεις και συνεχίζει να καταγράφει σημαντικά στατιστικά.

«Σκέψεις της UEFA να αλλάξει μέρα στο Ολυμπιακός - Γουέστ Χαμ ή στο Παναθηναϊκός - Ρεν»
EUROPA LEAGUE

13:14 - 02.09.2023

«Σκέψεις της UEFA να αλλάξει μέρα στο Ολυμπιακός - Γουέστ Χαμ ή στο Παναθηναϊκός - Ρεν»

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην Αγγλία, υπάρχει το ενδεχόμενο η UEFA να αλλάξει ην ημέρα διεξαγωγής ενός εκ των Παναθηναϊκός - Ρεν και Ολυμπιακός - Γουέστ Χαμ, προκειμένου να μη διεξαχθούν την ίδια μέρα τα δύο ματς των «αιωνίων».

Ο 28χρονος λοιπόν είναι ο παίκτης με τις περισσότερες ασίστ στην Premier League τις τελευταίες πέντε σεζόν. Ο Γουόρντ Πράους έχει «μοιράσει» 17 φορές γκολ στους συμπαίκτες του από τέτοιου είδους καταστάσεις, με τον επόμενο στη λίστα Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ να είναι πέντε ασίστ πίσω του (12). Επίσης ο Άγγλος έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει ή δίνει ασίστ και στα τρία του πρώτα παιχνίδια με τη Γουέστ Χαμ.