Η περίεργη ιστορία του Γουίλιαν, της Φούλαμ και της Σαουδικής Αραβίας
i

PrtScr

Η περίεργη ιστορία του Γουίλιαν, της Φούλαμ και της Σαουδικής Αραβίας

Κώστας Τόπας 13:20 - 05.08.2023

Δεκαεπτά ημέρες μετά την υπογραφή του για την Φούλαμ μέχρι το 2024, ο Γουίλιαν συμφώνησε να πάει στην Αλ Σαμπάμπ.

Ο Γουίλιαν πρώην μεσοεπιθετικός της Τσέλσι και της Άρσεναλ μεταξύ άλλων, είναι ο πρωταγωνιστής σε αυτή τη μεταγραφική αγορά του καλοκαιριού, λόγω της περίεργης ιστορίας του. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι όταν, μετά την αποχώρησή του από τη Φούλαμ ο Βραζιλιάνος ακραίος επιθετικός συνδέθηκε με τον Ολυμπιακό αλλά αποφάσισε να υπογράψει εκ νέου στους «χωριάτες» και να συνεχίσει την καριέρα του στο Λονδίνο παρά τις παράλληλες προσπάθειες της Νότιγχαμ Φόρεστ να τον ντύσει στα κόκκινα.

Όμως, 17 ημέρες μετά την υπογραφή αυτού του νέου συμβολαίου, η Αλ Σαμπάμπ της Σαουδικής Αραβίας κατέθεσε στο τραπέζι προσφορά και ο Γουίλιαν κατέληξε σε συμφωνία ώστε να υπογράψει για τον εν λόγω σύλλογο. Η απάντηση της Φούλαμ ήταν ηχηρή, ξεκαθαρίζοντας πως δεν δέχεται προσφορές για τον Βραζιλιάνο, αφού ο προπονητής Μάρκο θέλει τον Γουίλιαν στην ομάδα του για τη νέα σεζόν.

Πριν από ένα χρόνο ο Γουίλιαν υπέγραψε στη Φούλαμ αφού έλυσε το συμβόλαιό του με την Κορίνθιανς μετά από «απειλές θανάτου», σύμφωνα με τον παίκτη, «κάθε φορά που η ομάδα έχανε». Ο Βραζιλιάνος έπαιξε σε Τσέλσι (2013-20) και Άρσεναλ (2020-21) πριν επιστρέψει στην Κορίνθιανς (2021-22), η οποία ήταν και η πρώτη του ομάδα, από την οποία έκανε το άλμα στην Ευρώπη το 2007 για τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Με την Τσέλσι, ο Βραζιλιάνος διεθνής κατέκτησε δύο Premier League, ένα Europa League, ένα Κύπελλο Αγγλίας και ένα Λιγκ Καπ Αγγλίας.