Κάτοικος Λονδίνου ο Χιμένες, υπέγραψε μέχρι το 2025 στη Φούλαμ

Ραούλ Χιμένες

i

© Fulham FC

Κάτοικος Λονδίνου ο Χιμένες, υπέγραψε μέχρι το 2025 στη Φούλαμ

Ιάσονας Τσίλης 13:30 - 26.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:58 - 28.07.2023

Στο δυναμικό της Φούλαμ ανήκει πλέον ο Ραούλ Χιμένες, με τη Γουλβς να τον παραχωρεί στους Λονδρέζους με διετές συμβόλαιο, το οποίο περιέχει και οψιόν για ένα ακόμα χρόνο.

Σημαντική ενίχυση για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα, μετά την επίσιμη ανακοίνωση του Χιμένες. Ο 32χρονος επιθετικός θα κληθεί να αναλάβει το δύσκολο ρόλο της αντικατάστησης του Αλεξάντερ Μίτροβιτς.

Ο πρώην αρχηγός της Φούλαμ, υπέγραψε ηγεμονικό συμβόλαιο της τάξεως των 50 εκατομμυρίων ευρώ για λογαριασμό της Αλ Χιλάλ.

Στόχος του Ραούλ Χιμένες είναι αναμφίβολα να... μπει στα παπούτσια του Σέρβου φορ, κάτι το οποίο μόνο εύκολο δεν είναι αν αναλογιστεί κανείς τα νούμερα του Μίτροβιτς, ο οποίος στν πενταετή παρουσία του στο νησί μέτρησε 111 γκολ σε 205 εμφανίσεις με τους «κότατζερς».

Ο Μεξικανός αντίστοιχα, βρισκόταν στο ρόστερ της Γουλβς από το 2018 με τον τελικό του απολογισμό να είναι διόλου ευκαταφρόνητος, με 57 γκολ και σε 166 αναμετρήσεις.

Ήταν βασικός σε όλα τα παιχνίδια των «λύκων» τη μαγική σεζόν 2018-19. όπου τερμάτισαν στην 7η θέση της Premier League, εξασφαλίζοντας εισιτήριο στο Europa League της επόμενης περιόδου, όπου αντιμετώπισαν και τον Ολυμπιακό στη φάση των 16.

Ο Χιμένες βρήκε δίχτυα 44 φορές σε όλες τις διοργανώσεις τη διετία 2018-20, όντας αδιαμφισβήτητα στο απόγειο της καριέρας του.

Το Νοέμβρη του 2020, στην αναμέτρηση κόντρα στην Άρσεναλ, υπέστη σοβαρότατο τραυματισμό, έπειτα από εναέρια σύγκρουση με τον Νταβίντ Λουίζ. Το εν λόγω χτύπημα λίγο έλειψε να αποτελέσει το «κύκνειο άσμα», όχι μόνο για την ποδοσφαιρική του καριέρα, αλλά και για την ίδια του τη ζωή. «Οι γιατροί μου είπαν πως ήταν θαύμα που ήμουν ζωντανός», είχε δηλώσει τότε ο πρώην παίκτης της Γουλβς.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο τραυματισμός τον ανάγκασε να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Παρόλο που επέστρεψε το 2021, ήταν προφανές ότι δεν ήταν ο ίδιος παίκτης με πριν και η απόδοση του είχε πτωτική πορεία. Δεν έμπαινε δυνατά στις φάσεις, δεν είχε την ίδια αυτοπεποίθηση στα τελειώματα του και έδειχνε να έχει χάσει τον εαυτό του.

Ο ίδιος αλλά και οι άνθρωποι της Φούλαμ, ευελπιστούν το νέο περιβάλλον στο οποίο θα αγωνίζεται να μπορέσει να επαναφέρει τις παλιές καλές του μέρες.