Μυθική Κόβεντρι, «δάγκωσε» τους «λύκους» με ανατροπή και έκλεισε θέση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας

Στους «4» του FA Cup η Κόβεντρι.

i

© PrtScr

Μυθική Κόβεντρι, «δάγκωσε» τους «λύκους» με ανατροπή και έκλεισε θέση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας

Πάνος Κορομηλάς 16:33 - 16.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:36 - 16.03.2024

Η Κόβεντρι έκανε επική ανατροπή με δύο γκολ στις καθυστερήσεις απέναντι στη Γουλβς και πήρε ιστορική πρόκριση (3-2) στα ημιτελικά του FA Cup. Για δεύτερη φορά στην ιστορία της φτάνει στους «4» του θεσμού, μετά τη σεζόν 1986 - 1987, όταν και κατέκτησαν το τρόπαιο.

Μεγάλη έκπληξη στα προημιτελικά του FA Cup!

Σε μια συναρπαστική αναμέτρηση, η Γουλβς φιλοξένησε την Κόβεντρι στο «Μολινιού» και γνώρισε τον αποκλεισμό, χάνοντας με 3-2. Οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν εντυπωσιακή εμφάνιση και προκρίθηκαν χάρη σε μια ιστορική ανατροπή, με δύο τέρματα στον χρόνο των καθυστερήσεων. Έδωσαν έτσι ραντεβού στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία τους. Η προηγούμενη, 38 χρόνια πριν, όταν και χαμογέλασαν στο τέλος, φτάνοντας στην κατάκτηση του τίτλου.

Η Κόβεντρι βρισκόταν πίσω στο σκορ μέχρι το έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως πέτυχε δύο τέρματα στο φινάλε και πέταξε εκτός τη Γουλβς, παίρνοντας το εισιτήριο για τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Η ομάδα της Championship έδειξε τα απαραίτητα ψυχικά αποθέματα, παρά το γεγονός πως βρέθηκε μια ανάσα από τον αποκλεισμό και ανέτρεψε το σκορ στον έξτρα χρόνο των καθυστερήσεων.

Ο Σίμμς έβαλε μπροστά τους φιλοξενούμενους στο 53', όμως η ομάδα του Μάρτιν Ο'νιλ έφερε τα πάνω κάτω στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Αίτ - Νούρι ισοφάρισε στο 83' και πέντε λεπτά αργότερα ο Μπουένο έβαλε μπροστά την ομάδα του, με την πρόκριση να μοιάζει δεδομένη εκείνη τη στιγμή για τους «λύκους».

Τίποτα δεν είχε τελειώσει όμως. Η Κόβεντρι ισοφάρισε στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων πάλι με τον Σίμμς και στο δέκατο λεπτό του έξτρα χρόνου ο Ράιτ πέτυχε γκολ λύτρωσης, ολοκληρώνοντας μια επική ανατροπή.

Γίνεται έτσι η πρώτη ομάδα που «κλειδώνει» τη θέση της στα ημιτελικά και πλέον περιμένει την ολοκλήρωση των υπόλοιπων αγώνων, για να δει ποιοι σύλλογοι θα την ακολουθήσουν.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια των προημιτελικών:

Μάντσεστερ Σίτι - Νιουκάστλ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ

Τσέλσι - Λέστερ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γουλβς (Ο'νιλ): Σα, Κίλμαν, Μπουένο, Τότι, Αίτ - Νούρι, Σεμέδο, Ντόιλ, Λεμινά, Γκόμες, Φρέιζερ, Σαράμπια

Κόβεντρι (Ρόμπινς): Κόλινς, Κίτσινγκ, Τόμας, Λατιμπιντέρ, Έκλες, Σιφ, Μπίντγουελ, Βαν Έικ, Πάλμερ, Ράιτ, Σιμμς

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ «8» ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΓΓΛΙΑΣ