Η ΑΕΚ έχει ήδη μελετήσει (και κερδίσει) την Αντβέρπ
i

Ματίας Αλμέιδα στο φιλικό με Αντβερπ/©intime

Η ΑΕΚ έχει ήδη μελετήσει (και κερδίσει) την Αντβέρπ

Κώστας Τσίλης 13:27 - 07.08.2023

Την Αντβερπ που θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στα Play Offs του Champions League, αν προκριθεί επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, την έχει "παίξει" σε φιλικό στο φετινό βασικό στάδιο της προετοιμασίας

Προφανώς οι άνθρωποι της ΑΕΚ ήξεραν όταν έκλειναν το φιλικό προετοιμασίας με την Αντβερπ, πως ενδεχομένως να είναι ένας από τους πιθανούς αντιπάλους στον δρόμο προς τους ομίλους του Champions League. Πρωταθλητές γαρ άλλωστε και οι Βέλγοι. Όμως δύσκολα μπορούσαν να φανταστούν πως η κλήρωση θα τα φέρει έτσι ώστε να βρουν τελικά την Αντβερπ μπροστά τους στα Play Offs της διοργάνωσης, στην περίπτωση που αποκλείσουν τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. 

Όπως και να έχει, έχοντας παίξει εκείνο το φιλικό στις 8 Ιουλίου, η ΑΕΚ έχει ήδη διαβάσει κάποια πράγματα για την Αντβέρπ. Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για τους Βέλγους. Παρότι ήταν ένα ματς εκείνο, που φυσικά καμία σχέση δεν θα έχει με τις μάχες που θα δοθούν στα δυο παιχνίδια των Play Offs. Έχει όμως την σημασία του, το γεγονός πως εκείνο το φιλικό η ΑΕΚ το κέρδισε με 3-0, ούσα πολύ ανώτερη και πολύ πιο "δεμένη" από την αντίπαλο της. 

Φυσικά, ήταν ένα φιλικό και με πολλές ιδιαιτερότητες. Η ΑΕΚ δεν είχε ούτε τον Πινέδα, ούτε τον Γκατσίνοβιτς, ούτε φυσικά τον Πισάρο και τον Πόνσε, αλλά ούτε ουσιαστικά και τον Γκαρσία που μόλις είχε ενσωματωθεί στην προετοιμασία. Επίσης ήταν ένα φιλικό που έγινε στο ξεκίνημα της προετοιμασίας της ΑΕΚ και περίπου στα μέσα της προετοιμασίας της Αντβέρπ. Ήταν παιχνίδι τεσσάρων 30άλεπτων. Και διεξήχθη μεσημέρι, σε μια μέρα που η θερμοκρασία άγγιζε τους 40 βαθμούς και ήταν από τις πιο ζεστές των τελευταίων ετών για το Βέλγιο. 

Επίσης το παιχνίδι έγινε στο βοηθητικό γήπεδο της Αντβέρπ. Ως εκ τούτου οι παίκτες της ΑΕΚ δεν πάτησαν τον αγωνιστικό χώρο του Μποσουίλ, στο οποίο θα διεξαχθεί το πρώτο ματς των Play Offs. Μόνο τα... αποδυτήρια του γηπέδου αυτού χρησιμοποίησαν. Ένα γήπεδο πάντως, που ρίχνοντας μια ματιά στις εξέδρες του, μπορεί να δημιουργήσει μια "καυτή" ατμόσφαιρα. 

Η ΑΕΚ πάντως εκείνο το φιλικό το είχε κερδίσει με 3-0, με γκολ του Φαν Βέερτ, του Ζίνι και του Κοσίδη. Και ειδικά από το δεύτερο 30άλεπτο και μετά, ήταν απόλυτη κυρίαρχος μέσα στο γήπεδο. Στο πρώτο καλό της 30άλεπτο, η Αντβερπ έδειξε πως είναι ομάδα που έχει ταχύτητα στην ανάπτυξη της, αλλά βγάζει και ένταση στο παιχνίδι της. Έλειπε πάντως η ποδοσφαιρική ποιότητα.