Με Αντβέρπ η ΑΕΚ, με Μπράγκα ή Μπάτσκα Τοπόλα ο Παναθηναϊκός!

Με Αντβέρπ η ΑΕΚ, με Μπράγκα ή Μπάτσκα Τοπόλα ο Παναθηναϊκός!

Γιώργος Σακελλαρίου 13:13 - 07.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:10 - 07.08.2023

Η πρωταθλήτρια Βελγίου Αντβέρπ θα βρεθεί στον δρόμο της ΑΕΚ αν αποκλείσει τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ο Παναθηναϊκός με τη Μπράγκα ή τη Μπάτσκα Τοπόλα, εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο της Μαρσέιγ.

Δύσκολο έργο, αλλά όχι αδύνατο θα έχει η ΑΕΚ στα playoffs Champions League, αν καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Η νταμπλούχος Ελλάδας θα κληθεί ν' αντιμετωπίσει την νταμπλούχο Βελγίου Αντβέρπ, η οποία πήρε τον τίτλο σε ένα απίστευτο θρίλερ στο τελευταίο λεπτό της σεζόν από τη Γκενκ και τη Σεν Ζιλουάζ. Αυτό ήταν το πέμπτο πρωτάθλημα και πρώτο έπειτα από το 1957! Η Αντβέρπ να θυμίσουμε ότι λόγω της βαθμολογία του Βελγίου, βρέθηκε άμεσα στα playoffs της διοργάνωσης.

Το πρώτο ματς θα γίνει στη δυνατή έδρα της Αντβέρπ στις 22-23 Αυγούστου και η ρεβάνς στις 29-30 του μήνα στην OPAP Arena.

Ο Παναθηναϊκός, αντίθετα, μόνο καταδικασμένος δεν είναι. Αν αποκλείσει τη Μαρσέιγ, τότε θα παίξει με την πορτογαλική Μπράγκα, ή την έκπληξη του πρωταθλήματος Σερβίας την περασμένη περίοδο, την Μπάτσκα Τοπόλα. 

Η Μπράγκα κατάφερε να τερματίσει τρίτη, αφήνοντας εκτός Champions League τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ασφαλώς και είναι ποιοτικό σύνολο, με παράδοση στην Ευρώπη τα τελευταία 15 χρόνια, όμως, δεν είναι μεγαθήριο και φυσικά και φόβητρο. 

Αν δε, γίνει η έκπληξη και περάσει η Μπάτσκα, τότε στα χαρτιά ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει, μάλιστα, στην Πορτογαλία ή τη Σερβία στις 22-23 Αυγούστου και η ρεβάνς στο ΟΑΚΑ στις 29-30 του μήνα. Η Μπράγκα τερμάτισε τρίτη στην Πορτογαλία με 78 βαθμούς, ενώ 85 είχε η Πόρτο και 87 η πρωταθλήτρια Μπενφίκα.

Η Μπάτσκα Τοπόλα, παράλληλα, τερμάτισε και στην κανονική διάρκεια και στα playoffs του πρωταθλήματος Σερβίας δεύτερη με 75 βαθμούς, όσους είχε και η Τσουκαρίτσκι, αλλά υπερτερούσε στην ισοβαθμία. Πρώτος ήταν ο Ερυθρός Αστέρας με 22 βαθμούς διαφορά. 

Οι έξι ομάδες που θα επικρατήσουν στα playoffs θα συμπληρώνουν και το παζλ των ομίλων του Champions League. Εκεί, έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους άλλες 26 ομάδες.

Αυτές είναι οι Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νιούκαστλ (Αγγλία), Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Σοσιεδάδ, Σεβίλη (Ισπανία), Μπάγερν Μονάχου, Ντόρτμουντ, Λειψία, Ουνιόν Βερολίνου (Γερμανία), Ίντερ, Λάτσιο, Μίλαν, Νάπολι (Ιταλία), Λανς, Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία), Μπενφίκα, Πόρτο (Πορτογαλία), Φέγενορντ (Ολλανδία), Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), Σέλτικ (Σκωτία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) και Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία).

Τα ζευγάρια που προέκυψαν από την κλήρωση για τα πλέι οφ του Champions League έχουν ως εξής: