Χαμός στο Ιράν! Η Αλ Ιτιχάντ των Μπενζεμά, Καντέ αρνήθηκε να παίξει στο Champions League, εξαιτίας ενός αγάλματος

Χαμός στο Ιράν! Η Αλ Ιτιχάντ των Μπενζεμά, Καντέ αρνήθηκε να παίξει στο Champions League, εξαιτίας ενός αγάλματος

Κώστας Τσιακλής 21:11 - 02.10.2023 / Ανανεώθηκε: 21:29 - 02.10.2023

Ένα απίθανο γεγονός έλαβε χώρα στο Ιράν, με την Αλ Ιτιχάντ να αρνείται να παίξει κόντρα στη Σεπαχάν και να αποχωρεί εξαιτίας ενός αγάλματος του Κασέμ Σολεϊμάνι.

Η ιρανική Σεπαχάν θα υποδεχόταν την Αλ Ιτιχάντ στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του ασιατικού Champions League. Οι Σαουδάραβες εν τέλει αρνήθηκαν να παίξουν και αποχώρησαν από το γήπεδο με προορισμό το αεροδρόμιο.

Ο λόγος αυτής της αποχώρησης ήταν ένα άγαλμα του στρατιωτικού ηγέτη του Ιράν, Κασέμ Σολεϊμάνι, που δολοφονήθηκε τον Ιανουάριο του 2020 από την πολεμική αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Η Αλ Ιτιχάντ των Καντέ, Μπενζεμά και των υπόλοιπων αστέρων αρνήθηκε να αγωνιστεί διότι μερικές από τις ενέργειες του Σολεϊμάνι ήταν εναντίον της Σαουδικής Αραβίας.

Δείτε την αποχώρηση των παικτών της Αλ Ιτιχάντ

Μάλιστα η Αλ Ιτιχάντ έχει την πλήρη στήριξη της Ομοσπονδίας, η οποία όπως αναφέρεται από τα ρεπορτάζ ζήτησε και από την Αλ Χιλάλ να αποχωρήσει από το Ιράν. Από την άλλη η ανακοίνωση του ασιατικού Champions League αναφέρει τα εξής: «Ο αγώνας που επρόκειτο να διεξαχθεί απόψε στο Ισφαχάν ακυρώθηκε για απρόβλεπτους λόγους. Το πρωτάθλημα τονίζει τη δέσμευσή του να διασφαλίσει την ασφάλεια και την ασφάλεια των παικτών, των διαιτητών, των φιλάθλων και όλων όσων εμπλέκονται και το θέμα θα προωθηθεί στις αρμόδιες επιτροπές».

Για την ώρα παραμένει άγνωστο το ποια θα είναι η τύχη του αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί πως στο γήπεδο είχαν βρεθεί 60.000 οπαδοί της Σεπαχάν που ετοίμασαν θερμή υποδοχή για την ομάδα τους ωστόσο τελικά αποχώρησαν χωρίς να δουν τη μπάλα να κυλά στο χορτάρι... Μάλιστα αυτοί φαίνεται να είναι ενάντια στην κίνηση του συλλόγου αφού φώναζαν σύνθημα «Δεν θέλουμε ποδόσφαιρο με πολιτικά».