Η ανάρτηση της κόρης του Ντιέγκο Μαραντόνα για το σκουντέντο της Νάπολι (pic)

Νάπολι

i

PrtScr

Η ανάρτηση της κόρης του Ντιέγκο Μαραντόνα για το σκουντέντο της Νάπολι (pic)

Θάνος Λυμπερόπουλος • 09:46 - 05.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Η Νάπολι στέφθηκε πρωταθλήτρια μετά από 33 ολόκληρα χρόνια κι οι δρόμοι της πόλης πήραν «φωτιά». Τρίτο σκουντέτο για τους παρτενοπέι, πρώτο μετά την εποχή του θρύλου της πόλης Ντιέγκο Μαραντόνα που σίγουρα καμαρώνει από ψηλά.

Η Νάπολι χάρη στο γκολ του Βίκτορ Οσιμέν στο ματς με την Ουντινέζε, πήρε τον βαθμό που χρειαζόταν για να στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια Ιταλίας, 33 χρόνια μετά το τελευταίο της πρωτάθλημα και τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο Ντιέγκο ήταν ο παίκτης που έδωσε ζωή και νόημα στο ποδόσφαιρο της πόλης, κάνοντας την Νάπολι μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα χωρίς να υπάρχουν τα λεφτά που είχαν οι ομάδες της Βόρειας Ιταλίας. Με τους «παρτενοπέι» αγωνίσθηκε έξι χρόνια (1984-91) και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα το 1987 και το 1990, που μέχρι πρότινος ήταν τα μοναδικά στο παλμαρέ της ομάδας του Νότου.

Μέσω του επίσημου λογαριασμού του Ντιέγκο, ο οποίος έφυγε απ’ τη ζωή στις 25 Νοεμβρίου του 2020 προκαλώντας παγκόσμια θλίψη στο χώρο του ποδοσφαίρου, έγινε μια ανάρτηση απ’ τον διαχειριστή της σελίδας, για να τιμήσει την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι.

«Μια νέα ημερομηνία για να θυμόμαστε, μια νέα χαρά για την πόλη, για τους ανθρώπους, για την ιστορία. Σας ευχαριστώ όλους παιδιά! Πάμε Νάπολι!».

Ανάρτηση πραγματοποίησε κι η κόρη του Ντιέγκο, Τζιανίνα, η οποία με την σειρά της έκανε μια μεγάλη ανάρτηση για αυτό το τεράστιο επίτευγμα, συνοδευόμενη από φωτογραφίες της αδερφής της με τον πατέρα της απ’ το τελευταίο πρωτάθλημα της Νάπολι.

«Η αγαπημένη μου φωτογραφία. Η αδερφή μου η Ντάλμα κι αυτός, ο αιώνιος καπετάνιος των ευτυχισμένων στιγμών μου. Μετά από 33 χρόνια... Πρωταθλήτρια ξανά η Νάπολi! Σε αγκαλιάζω από εδώ μέχρι να τα ξαναπούμε. Είσαι παρών αλλά και ταυτόχρονα απών. Ευχαριστώ για την απίστευτη αγάπη που μας δίνετε Ναπολιτάνοι της καρδιάς μου! Συγχαρητήρια!».

Η Κλαούντια Βιγιαφάνε, πρώην σύγυζος του Ντιέγκο και μητέρα της Ντάλμα και της Τζιανίνα, έκανε κι αυτή με την σειρά της μια ιστορία στο Instagram για να γιορτάσει το σκουντέτο που κατέκτησαν οι «παρτενοπέι». Στην ιστορία δείχνει έναν γαλάζιο ουρανό γράφοντας, «Νάπολι Πρωταθλήτρια Ιταλίας. Σίγουρα γιορτάζεις, ο ουρανός γιορτάζει», αναφερόμενη προφανώς στον θρύλο της ομάδας που έδωσε χαρά στην πόλη.