Η Βραζιλία τη μεγαλύτερη εξαγωγή ποδοσφαιριστών παγκοσμίως - Τι θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα

Παίκτες της Εθνικής Βραζιλίας

i

© Intime

Η Βραζιλία τη μεγαλύτερη εξαγωγή ποδοσφαιριστών παγκοσμίως - Τι θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:44 - 22.05.2023

Τη λίστα με τις περισσότερες εξαγωγές ποδοσφαιριστών εξέδωσε το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών (CIES), με τη Βραζιλία να καταλαμβάνει την πρώτη θέση.

Γνωστή και ως... ποδοσφαιρομάνα, η Βραζιλία αποτελεί ίσως τη χώρα με τη μεγαλύτερη αγάπη για τη «στρογγυλή θεά», από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο. Το έθνος της Λατινικής Αμερικής έχει συνδέσει το όνομα του με τον βασιλιά των σπορ, τόσο από τις επιτυχίες της εθνικής ομάδας όσο και από τους αθλητές που εμφανίστηκαν κατά καιρούς.

Η παραγωγή ταλέντων επομένως ήταν αδύνατον να μην γίνει πραγματικότητα και κάπως έτσι η χώρα του καφέ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, όσον αφορά την εξαγωγή ποδοσφαιριστών. Πιο αναλυτικά, σε έρευνα που έκανε το Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών (CIES), η Βραζιλία κατέλαβε την πρώτη θέση με 1289 παίκτες σε κάθε άκρη της γης. Αυτό ισοδυναμεί με 117 συνολικά συλλόγους, αν αυτοί είχαν αποκλειστικά Βραζιλιάνους στην ενδεκάδα τους.

Όσον αφορά την Ελλάδα, η χώρα μας καταλαμβάνει την 34η θέση στη σχετική κατάταξη, έχοντας εξάγει στο εξωτερικό 127 ποδοσφαιριστές. Αρκεί να σημειωθεί πως το 2021, οι παίκτες που είχαν βγει εκτός συνόρων ήταν περισσότεροι (146) και η Ελλάδα βρισκόταν στην 29η θέση. Την πρώτη δεκάδα συνθέτουν οι Γαλλία (1033), Αργεντινή (905), Αγγλία (535), Ισπανία (458), Κολομβία (448), Γερμανία (407), Κροατία (407), Νιγηρία (385) και Σερβία (380)