Η γκολάρα του Βέρμπιτς που έστειλε τη Σλοβενία στα τελικά του Euro 2024! (vid)

Η γκολάρα του Βέρμπιτς που έστειλε τη Σλοβενία στα τελικά του Euro 2024! (vid)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:41 - 20.11.2023 / Ανανεώθηκε: 23:51 - 20.11.2023

Ο Βέρμπιτς πέρασε στην αναμέτρηση ως αλλαγή στο 72' και με ένα εκπληκτικό σουτ στο 86', έδωσε στη Σλοβενία τη νίκη με σκορ 2-1 επί του Καζακστάν και μαζί την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024.

H Σλοβενία υποδέχθηκε το Καζακστάν στη Λιουμπλιάνα, στην τελευταία στροφή του Group H, σε ένα ματς που έκρινε το δεύτερο εισιτήριο πρόκρισης στα τελικά του Euro 2024.

Οι γηπεδούχοι με 19 βαθμούς και οι φιλοξενούμενοι με έναν λιγότερο, έφτασαν σε έναν «τελικό», παίζοντας τους κόπους όλης της διοργάνωσης. Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σέσκο, η Σλοβενία πήρε προβάδισμα στην αναμέτρηση στο 41ο λεπτό.

Η απάντηση του Καζακστάν ήρθε με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, όταν ο Οράζοφ έφερε το ματς στα ίσια, έδωσε μομέντουμ στην ομάδα του και γέμισε με άγχος τους γηπεδούχους.

Ο Βέρμπιτς υπέγραψε την πρόκριση της Σλοβενίας στο Euro και φέρνει το Καζακστάν στον δρόμο της Ελλάδας
EURO

23:37 - 20.11.2023

Ο Βέρμπιτς υπέγραψε την πρόκριση της Σλοβενίας στο Euro και φέρνει το Καζακστάν στον δρόμο της Ελλάδας

Με... σφραγίδα Μπέντζαμιν Βέρμπιτς η Σλοβενία προκρίθηκε στα τελικά του Euro, αφού ο ίδιος διαμόρφωσε το τελικό 2-1 κόντρα στο Καζακστάν. Με αυτόν τον τρόπο οι Καζάκοι θα βρεθούν στον δρόμο της Ελλάδας, όσον αφορά τα playoffs του Nation League.

Ο Βέρμπιτς ωστόσο είχε τον τελευταίο λόγο, καθώς πέρασε αλλαγή στο ματς στο 72ο λεπτό και ήταν αυτός που λύτρωσε μια ολόκληρη χώρα. Ο μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού έγινε κάτοχος της μπάλας από αριστερά, πάτησε περιοχή και με το δεξί σκόραρε ένα εκπληκτικό γκολ στο 86', δίνοντας το προβάδισμα στη Σλοβενία.

Το 2-1 δεν άλλαξε ως το φινάλε και μαζί με τους συμπαίκτες του στους «πράσινους», Τσέριν και Σπόραρ, ο Βέρμπιτς πανηγύρισε την πρόκριση της Σλοβενίας στα τελικά της διοργάνωσης.