Η Ίντερ έφερε 3-3 με τη Μπενφίκα του Βλαχοδήμου και στα ημιτελικά του Champions League έχει ιταλικό ντέρμπι με τη Μίλαν!

Η Ίντερ ξανά στα ημιτελικά μετά το 2010.

Η Ίντερ έφερε 3-3 με τη Μπενφίκα του Βλαχοδήμου και στα ημιτελικά του Champions League έχει ιταλικό ντέρμπι με τη Μίλαν!

Γιώργος Σακελλαρίου 23:55 - 19.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:38 - 20.04.2023

Η Ίντερ σε μαγική ατμόσφαιρα ήρθε ισόπαλη 3-3 με τη Μπενφίκα και τώρα θ' αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του Champions League τη Μίλαν!

Η Ίντερ είχε ραντεβού με την ιστορία και αποδείχθηκε συνεπής.

Οι «νερατζούρι», οι οποίοι είναι στην πέμπτη θέση στη Serie A και μάλιστα την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκαν 1-0 από τη Μόντσα, είχαν νικήσει στη Λισαβόνα τη Μπενφίκα με 1-0. Σε ένα κατάμεστο «Μεάτσα» και σε μία τρομερή ατμόσφαιρα η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι δεν είχε διάθεση να αφήσει την πρόκριση να χαθεί από τη Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Η Ίντερ ήθελε να βρεθεί στα ημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά μετά το 2010 όταν και πήρε την κούπα. Μπορεί το 3-1 να έγινε τελικά 3-3 στο φινάλε με τη μαχητική πορτογαλική ομάδα, αλλά το θέμα είναι η πρόκριση και πλέον στους «4» έχουμε ιταλικό ντέρμπι με τη Μίλαν!

Γκολάρα ο Μπαρέλα

Η Ίντερ στο 14' άνοιξε το σκορ κόντρα στη Μπενφίκα και το «Μεάτσα» πήρε φωτιά. Οι γηπεδούχοι έκρυψαν τη μπάλα, ο Λαουτάρο Μαρτίνες συνδυάστηκε άψογα με τον Νικολό Μπαρέλα, ο οποίος εντός περιοχής προσποιήθηκε, απελευθερώθηκε από το μαρκάρισμα και με αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Βλαχοδήμου για το 1-0.

Ισοφάρισε ο Άουρσνες

 Η Ίντερ πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 33’, αλλά δεν μέτρησε. Ο Λαουτάρο Μαρτίνες, έπειτα από σέντρα του Τζέκο σκόραρε με κεφαλιά, όμως, το γκολ ακυρώθηκε, διότι υποδείχθηκε φάουλ στον Ζιλμπέρτο. Η Μπενφίκα, λοιπόν, έμεινε ζωντανή και στο 38’ ισοφάρισε. Ο Ράφα Σίλβα από δεξιά έβγαλε τρομερή σέντρα και ο Φρέντρικ Άουρσνες στην καρδιά της άμυνας με εκπληκτική κεφαλιά νίκησε τον, ανήμπορο ν’ αντιδράσει, Ονάνα για το 1-1. 

Καθάρισαν Λαουτάρο, Κορέα

Οι Ιταλοί μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 47’ ο Λαουτάρο εξαπέλυσε τρομερό σουτ, αλλά δεν βρήκε στόχο. Η Μπενφίκα δεν μπορούσε να βρει δεύτερο γκολ για να ελπίζει σε πρόκριση στην παράταση και στο 65’ η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Ο Ντι Μάρκο από αριστερά γύρισε στη μικρή περιοχή και ο Λαουτάρο με πλασέ στην κίνηση έκανε το 2-1.

Στο 78’ ο Κορέα έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, αφού με δεξί σουτ εντός περιοχής νίκησε για τον Βλαχοδήμο κι έγραψε το 3-1. 

Ισοφάρισε η Μπενφίκα!

Στο 83' ο Νέρες με αριστερό σουτ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι και στο 86’ η Μπενφίκα κατάφερε να μειώσει σε 3-2. Ο Γκριμάλντο από δεξιά εκτέλεσε φάουλ με το αριστερό και στην καρδιά της άμυνας ο Αντόνιο Σίλβα πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Ονάνα.

Στο 94' η Μπενφίκα βρήκε και το γκολ της ισοφάρισης. Ο Μούσα από κοντά γύρισε και με αριστερό σουτ πέτυχε το 3-3, που ήταν και το τελικό σκορ. Οι Πορτογάλοι, ωστόσο, δεν είχαν χρόνο για το... θαύμα.