Η «κάψα» του Μίτσελ για τον Λάτο και οι άλλοι αριστεροί μπακ που απασχολούν τον Ολυμπιακό
i

Τόνι Λάτο / © Photo by Aitor Alcalde Colomer/Getty Images/Ideal Images

Η «κάψα» του Μίτσελ για τον Λάτο και οι άλλοι αριστεροί μπακ που απασχολούν τον Ολυμπιακό

Διονύσης Βερβελές 09:42 - 17.01.2023 / Ανανεώθηκε: 09:58 - 17.01.2023

Ο Σουάσο υπέγραψε στην Τουλούζ, ο Γκατούζο δεν αφήνει τον Λάτο αν δεν έρθει αντικαταστάτης, ο χρόνος αρχίζει να πιέζει και ο Ολυμπιακός κοιτάζει αλλού για την ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Τα γενέθλιά του γιόρτασε χθες ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ που έκλεισε στις 16 Ιανουαρίου τα 25 του χρόνια. Ο Μολδαβός αντιμετώπιζε ενοχλήσεις, αλλά τις ξεπέρασε και στο 1-0 με τον Άρη ήταν καλός. Έβγαλε μια φρεσκάδα, με άλλα τρεξίματα. 

Τα σενάρια για τον Όλεγκ συνεχίζονται από το εξωτερικό, αλλά ως αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κάτι επίσημο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Κι αν δεν βρεθεί αντικαταστάτης φυσικά, ο Ρέαμπτσιουκ το πιθανότερο θα είναι να συνεχίσει εδώ. Τι γίνεται, όμως, με το θέμα των αριστερών μπακ που είναι στη μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού;

Ο Ολυμπιακός εστίασε πολύ στην περίπτωση του Σουάσο. Ο Χιλιανός αριστερός μπακ, σύμφωνα με τους συμπατριώτες του είχε απαντήσει θετικά, αλλά μια τέτοια εξέλιξη ουδέποτε υπήρξε στην πραγματικότητα.

Ο Σουάσο μάλιστα, με «όπλο» την πρόταση του Ολυμπιακού, φαίνεται πως έκανε… παιχνίδι με άλλους συλλόγους. Και το απόγευμα της Δευτέρας (16/1) η Τουλούζ ανακοίνωσε την απόκτηση του. Η περίπτωσή του πάντως, είχε ήδη «παγώσει» για τα καλά εδώ και μέρες πριν «ναυαγήσει» οριστικά όπως αποδείχθηκε.

Ο Μίτσελ από την αρχή, ήθελε τον Λάτο. Αυτόν επέλεξε, αυτόν γουστάρει, με αυτόν μίλησε απευθείας για να τον πείσει να αφήσει την Ισπανία για το ελληνικό πρωτάθλημα. Εδώ ισχύει ότι έχουν καταγράψει οι συμπατριώτες του. 

Ο Γκατούζο δεν τον δίνει αν δεν βρει αντικαταστάτη. Ο Λάτο δεν ανανεώνει για την ώρα με την Βαλένθια και σενάρια, θέλουν και ομάδα της Γαλλίας να μπαίνει στο παιχνίδι. Κοινώς, μια περίπτωση που όλο και δυσκολεύει. Και ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος για τον Ολυμπιακό.

Μετά από αυτές τις δύο εξελίξεις που ήρθαν το Σαββατοκύριακο, στον Ολυμπιακό αποφασίζουν να προχωρήσουν και με άλλες περιπτώσεις αριστερού μπακ. Δεν αναφερόμαστε φυσικά σε περιπτώσεις όπως του Τόφολο της Νότιγχαμ. 

Ο Ολυμπιακός κοιτάζει και στη γαλλική αγορά, δείχνει να μην παρεκκλίνει της αρχικής του θέσης, να αποκτήσει δηλαδή αριστερό μπακ στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Από σήμερα κιόλας, οι προσπάθειες εντείνονται…