Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λύγισε τη Μπράιτον στα πέναλτι και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

i

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ/ ©Photo By David S. Bustamante/ Soccrates/ Getty Images/Ideal Images

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λύγισε τη Μπράιτον στα πέναλτι και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας

Κώστας Τσιακλής 21:25 - 23.04.2023 / Ανανεώθηκε: 21:35 - 23.04.2023

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 7-6 της Μπράιτον στη διαδικασία των πέναλτι (0-0 κανονική διάρκεια και παράταση) και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι.

Έπειτα από ένα δραματικό ημιτελικό η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «λύγισε» τη Μπράιτον στη διαδικασία των πέναλτι (7-6), (0-0 κανονική διάρκεια και παράταση) και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι. Μοιραίος για τους «γλάρους» στα πέναλτι ήταν ο Σόλι Μαρτς, ο οποίος έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Ντε Χέα.

Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση ανήκε στη Μπράιτον (7') με την απευθείας εκτέλεση του Αλέξις ΜακΆλιστερ, την οποία απόκρουσε εκπληκτικά ο Νταβίντ Ντε Χέα. Στο 13' ήταν η σειρά του Ζούλιο Ενσίσο να «απειλήσει» την εστία του Ισπανού τερνατοφύλακα, όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.

Στο 15' η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε την πρώτη της καλή ευκαιρία όταν ο Μπρούνο Φερνάντες έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής όμως ο τερματοφύλακας της Μπράιτον, Ρόμπερτ Σάντσεθ, είχε την απάντηση. Ένα λεπτό αργότερα η Μπράιτον δημιούργησε μια νέα ευκαιρία όμως το βολέ του Καόρου Μιτόμα κατέληξε άουτ.

Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τη Γιουνάιτεντ να είναι αρκετά επικίνδυνη αφού έφτιαξε δύο διαδοχικές ευκαιρίες. Αρχικά στο 44΄ ο Κασεμίρο βρήκε τον Μπρούνο Φερνάντες μέσα στην περιοχή όμως το σουτ του Πορτογάλου ήταν κακό και πήγε έξω. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Έρικσεν δοκίμασε και αυτός την τύχη του όμως το σουτ του σταμάτησε στον Σάντσεθ.

Η Μάντσεστερ Σίτι προκρίθηκε στον τελικό του FA Cup ισοφαρίζοντας ρεκόρ 57 ετών
REST OF THE WORLD

23:15 - 22.04.2023

Η Μάντσεστερ Σίτι προκρίθηκε στον τελικό του FA Cup ισοφαρίζοντας ρεκόρ 57 ετών

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 3-0 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και έγινε η πρώτη ομάδα μετά την Έβερτον την περίοδο 1965-1966 που προκρίθηκε στον τελικό του FA Cup χωρίς να δεχτεί κάποιο γκολ στα νοκ-άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπράιτον μπήκε καλύτερα και «απείλησε» δύο φορές τους «κόκκινους διαβόλους». Στο 56' η μπάλα κατέληξε στον Ενσίσο, ο οποίος έπιασε το σουτ όμως ο Ντε Χέα είχε ξανά την απάντηση στέλνωντας τη μπάλα σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του κόρνερ ο Γουέλμπεκ πήρε την κεφαλιά ωστόσο δεν βρήκε τον στόχο.

Η επόμενη καλή στιγμή ήταν στο 83' και πάλι για τη Μπράιτον. Ο Σόλι Μαρτς έκανε μια ωραία ατομική προσπάθεια από αριστερά και σούταρε όμως ο Ντε Χέα κράτησε το 0-0 και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Στο 105' η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άγγιξε το γκολ όμως ο Σάντσεθ σταμάτησε εκπληκτικά την προσπάθεια του Μάρκους Ράσφορντ. O ίδιος παίκτης είχε απειλήσει εκ νέου τους «γλάρους» στο 112' όμως το σουτ του ήταν άστοχο και οι δύο ομάδες κλήθηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στη διαδικασία των πέναλτι.. 

Στη διαδικασία των πέναλτι οι παίκτες των δύο ομάδων ήταν εύστοχοι στις πρώτες πέντε εκτελέσεις τους και το ματς κρίθηκε στον «ξαφνικό θάνατο». Ο αριστερός ακραίος επιθετικός της Μπράιτον, Σόλι Μαρτς,ο οποίος αστόχησε κατά πολύ στη 7η εκτέλεση της ομάδας του και ο Βίκτορ Λίντελοφ ήταν αυτός που έστειλε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό της 3ης Ιουνίου, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι.

Αναλυτικά οι παίκτες των δύο ομάδων που ευστόχησαν στη διαδικασία των πέναλτι: 

Μπράιτον: Αλέξις ΜακΆλιστερ, Πασκάλ Γκρος, Ντένις Ουντάβ, Πέρβις Εστουπινιάν, Λιούις Ντανκ, Άνταμ Γουέμπστερ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Κασεμίρο, Ντιόγκο Ντάλοτ, Τζέιντον Σάντσο, Μάρκους Ράσφορντ, Μάρτσελ Ζάμπιτσερ, Γουτ Βέγχορστ, Βίκτορ Λίντελοφ.