Η Νιουκάστλ διέλυσε την Τότεναμ και αγγίζει το Champions League - Μεγάλο βήμα παραμονής για τη Γουέστ Χαμ

Αλεξάντερ Ίσακ

i

©printscreen

Η Νιουκάστλ διέλυσε την Τότεναμ και αγγίζει το Champions League - Μεγάλο βήμα παραμονής για τη Γουέστ Χαμ

Κώστας Τσιακλής 17:53 - 23.04.2023 / Ανανεώθηκε: 18:18 - 23.04.2023

Η Νιουκάστλ συνέτριψε με 6-1 την Τότεναμ και έκανε αποφασιστικό βήμα για έξοδο στο Champions League της νέας περιόδου. Την ίδια ώρα η Γουέστ Χαμ πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Μπόρνμουθ (4-0) και πήρε ανάσα στη «μάχη» της παραμονής στην Premier League.

Η Νιουκάστλ συνέτριψε την Τότεναμ με 6-1 στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» και έκανε αποφασιστικό βήμα για έξοδο στο Champions League. Την ίδια ώρα η Γουέστ Χαμ θριάμβευσε στην έδρα της Μπόρνμουθ (4-0) και πήρε απόσταση έξι βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού. 

Η Νιουκάστλ δεν άφησε περιθώρια στην αντίπαλο της αφού προηγήθηκε με 3-0 από το πρώτο δεκάλεπτο. Αρχικά στο 1' ο Ζοέλιντον μπήκε στην περιοχή και σούταρε ανενόχλητος, ο τερματοφύλακας της Τότεναμ, Ούγκο Λορίς, απέκρουσε ασταθώς και ο Τζέικομπ Μέρφι πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 1-0. Στο 6' ο Φάμπιαν Σερ βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Ζοέλιντον, ο οποίος πέρασε και τον Λορίς και έκανε εύκολα το 2-0. Τρία λεπτά αργότερα ο Μέρφι σκόραρε ξανά με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής.

Οι «ανθρακωρύχοι» δεν σταμάτησαν εκεί και πέτυχαν άλλα δύο τέρματα μέσα στα επόμενα δέκα λεπτά. Ο Αλεξάντερ Ίσακ πήρε το όπλο του και εκμεταλλεύτηκε τις ασίστ από τους Τζο Γουίλοκ (19') και Σον Λόγκσταφ (21') και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-0. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Τότεναμ δέχτηκε πέντε γκολ στο πρώτο ημίχρονο ενώ μόνο η Μάντσεστερ Σίτι προηγήθηκε πιο γρήγορα με 5-0 σε ένα παιχνίδι (18 λεπτά κόντρα στη Γουότφορντ τον Σεπτέμβριο του 2019). 

Η Τότεναμ κατάφερε να μειώσει στο 49' με το διαγώνιο πλασέ του Χάρι Κέιν μέσα από την περιοχή ενώ στο 67' ο Κάλουμ Γουίλσον έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, κάνοντας το 6-1. Με τη νίκη της η Νιουκάστλ ανέβηκε στην 3η θέση με 59 βαθμούς και αύξησε τη διαφορά της στους έξι πόντους από την αντίπαλο της που παρέμεινε στην πέμπτη θέση. 

Στο άλλο παιχνίδι η Γουέστ Χαμ πέρασε σαν σήφουνας από την έδρα της Μπόρνμουθ και έκανε μεγάλο βήμα για παραμονή στην Premier League. Οι φιλοξενούμενοι «άνοιξαν» το σκορ στο 5' με την κεφαλιά του Μιχαήλ Αντόνιο έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Άαρον Κρέσγουελ. Στο 12' ο Βλαντιμίρ Τσούφαλ σέντραρε από δεξιά μέσα στην περιοχή και ο Λούκας Πακετά με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-0 για τη Γουέστ Χαμ. Τα «σφυριά» πέτυχαν και τρίτο γκολ στο πρώτο ημίχρονο με το πολύ ωραίο σουτ του Ντέκλαν Ράις μέσα από την περιοχή.

Οι φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν εκεί αφού στο δεύτερο ημίχρονο έφτασαν στην επίτευξη και τέταρτου τέρματος με τον Πάμπλο Φορνάλς με ωραίο ακροβατικό στο 73' της αναμέτρησης. Πλέον η Γουέστ Χαμ ανέβηκε στους 34 βαθμούς και βρίσκεται στο +6 από την Έβερτον και τη ζώνη του υποβιβασμού. Η Μπόρνμουθ με τη σειρά της παρέμεινε στους 33 βαθμούς και στην 15η θέση.