Ο Μαχρέζ πέτυχε χατ-τρικ κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και έγραψε ιστορία

Ρίγιαντ Μαχρέζ

i

Ο Ριάντ Μαχρέζ / © Twitter

Ο Μαχρέζ πέτυχε χατ-τρικ κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και έγραψε ιστορία

Κώστας Τσιακλής 21:13 - 22.04.2023

Ο Ριγιάντ Μαχρέζ έγραψε ιστορία αφού στον αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει χατ-τρικ σε ημιτελικό του FA Cup που διεξάγεται στο «Γουέμπλεϊ».

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε άνετα με 3-0 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και προκρίθηκε στον τελικό του FA Cup. Ο Ριγιάντ Μαχρέζ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης αφού πέτυχε χατ-τρικ και κάπως έτσι έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκοράρει τρία γκολ σε ημιτελικό του FA Cup στο γήπεδο «Γουέμπλεϊ».

Ο Αλγερινός ακραίος επιθετικός «άνοιξε» το σκορ με έυστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 43' ενώ στο 61' έκανε το 2-0 με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια. Ο Μαχρέζ έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα με πλασέ στο 66' και έτσι έγινε ο πρώτος παίκτης μετά το 1958 και τον Άλεξ Ντόσον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που πετυχαίνει χατ-τρικ σε ημιτελικά του FA Cup ενώ είναι και ο πρώτος που το καταφέρερνει σε ημιτελικό της διοργάνωσης που διεξάγεται στο «Γουέμπλεϊ».

Τα ενδιαφέρον στατιστικά του 32χρονου δεν σταματούν εκεί αφού πλέον με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι έχει σκοράρει σε όλους τους γύρους που αγωνίστηκε η ομάδα του εκτός από τον τελικό. Ο Μαχρέζ θα έχει φέτος την ευκαιρία να πετύχει γκολ και εκεί, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μπράιτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Μαχρέζ πλέον μετράει 227 συμμετοχές με τη Μάντσεστερ Σίτι με απολογισμό 78 γκολ και 54 ασίστ. Τη φετινή σεζόν ο Αλγερινός άσος έχει καταγράψει 38 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και έχει πετύχει 15 τέρματα ενώ «μοίρασε» και οκτώ ασίστ. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τους «πολίτες» έχει πανηγυρίσει μέχρι σήμερα εννέα τίτλους (τρία πρωταθλήματα, ένα FA Cup, τρία Λιγκ Καπ και δύο Κομιούνιτι Σιλντ).

Δείτε τα τρία γκολ του Αλγερινού: