Οι τρεις σερί ισοπαλίες και η «ευάλωτη» άμυνα, που έβαλαν την Άρσεναλ σε... μπελάδες

Άρσεναλ

i

© getty image

Οι τρεις σερί ισοπαλίες και η «ευάλωτη» άμυνα, που έβαλαν την Άρσεναλ σε... μπελάδες

Η εντός έδρας γκέλα της Άρσεναλ με τη Σαουθάμπτον, οι συνεχόμενες ισοπαλίες και τα επτά γκολ παθητικό στα τρία τελευταία παιχνίδια, έδωσαν τη μεγάλη ευκαιρία στη Μάντσεστερ Σίτι να πατήσει κορυφή.

Μπορεί η Άρσεναλ να πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στη Σαουθάμπτον με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά (3-3), όμως η γκέλα που δεν την περίμενε κανείς ήρθε έστω κι έτσι. Τα τρία γκολ που δέχτηκαν οι «κανονιέρηδες» και το σερί με τις ισοπαλίες, έχουν βάλει την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα σε μπελάδες, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι έχει την πολύ μεγάλη ευκαιρία με ένα 2/2 να πατήσει κορυφή και να βάλει από κάτω της, τους μέχρι τώρα πρωτοπόρους.

Το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα για την Άρσεναλ ήρθε στο «Άνφιλντ» πριν δύο αγωνιστικές. Μπορεί μία εκτός έδρας ισοπαλία κόντρα στη Λίβερπουλ (2-2) να μην φαντάζει γκέλα, όμως ο τρόπος που ήρθε φανερώνει το πρόβλημα της ομάδας στο να διαχειρίζεται το ισχυρό προβάδισμά της. Στο συγκεκριμένο ματς, οι «Λονδρέζοι» χάρη στα γκολ των Μαρτινέλι και Ζεσούς ήταν μπροστά στο σκορ με 0-2. 

Ντάνιελ Λέβι: «Αισθάνομαι άρρωστος που μια ομάδα από το Βόρειο Λονδίνο είναι ψηλότερα από μας»
PREMIER LEAGUE

17:10 - 20.04.2023

Ντάνιελ Λέβι: «Αισθάνομαι άρρωστος που μια ομάδα από το Βόρειο Λονδίνο είναι ψηλότερα από μας»

Ο πρόεδρος της Τότεναμ, Ντάνιελ Λέβι, δεν έκρυψε την απογοήτευση του και δήλωσε πως αρρωσταίνει που η Άρσεναλ βρίσκεται ψηλότερα στη βαθμολογία από την ομάδα του.

Όλα έδειχναν πως θα έρθει μία σπουδαία νίκη, ακόμη μία τη φετινή σεζόν, όμως το γκολ του Σαλάχ λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους και το «μπλακ άουτ» στο δεύτερο 45λεπτο, στέρησαν από την Άρσεναλ ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Το αξιοσημείωτο είναι πως η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ θα μπορούσε να κάνει την ολική ανατροπή, όμως ο Μοχάμεντ Σαλάχ αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν.

Την προηγούμενη αγωνιστική, η Άρσεναλ αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Γουέστ Χαμ, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Premier League. Όπως φάνηκε, το πάθημα στο «Άνφιλντ» δεν έγινε μάθημα για τους «Κανονιέρηδες», οι οποίοι έμειναν ξανά στην ισοπαλία (2-2) παρά το σημαντικό προβάδισμα. Τα δύο γρήγορα γκολ των Ζεσούς και Όντεγκαρντ στο πρώτο δεκάλεπτο, έριξαν στο «καναβάτσο» τους γηπεδούχους, οι οποίοι όμως αντέδρασαν κι έφεραν το ματς στα ίσα, όπως η Λίβερπουλ μία αγωνιστική πριν.

Οι δύο σερί εκτός έδρας «αυτοκτονίες» της ομάδας του Μικέλ Αρτέτα, μείωσαν τη διαφορά από τη δεύτερη Σίτι, ενώ χθες η απροσδόκητη ισοπαλία κόντρα στη Σαουθάμπτον ήρθε για να... τριτώσει το κακό.

Πλέον η Άρσεναλ μπορεί να βρίσκεται ακόμα στην πρώτη θέση με 75 πόντους και στο +5 από τη Μάντσεστερ Σίτι, όμως οι «Πολίτες» με δύο ματς λιγότερα έχουν «χρυσή» ευκαιρία μπροστά τους να πιάσουν κορυφή. Η μάχη του τίτλου ανάμεσα στις δύο ομάδες αναμένεται εντυπωσιακή κι αμφίρροπη μέχρι τέλους, ενώ βρισκόμαστε επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν.