Η μεγαλύτερη διαιτητική «κλοπή» στην Ισπανία εξόργισε τον Ρονάλντο: «Αρκετά!» (vid)

Η μεγαλύτερη διαιτητική «κλοπή» στην Ισπανία εξόργισε τον Ρονάλντο: «Αρκετά!» (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:36 - 15.05.2023 / Ανανεώθηκε: 18:38 - 15.05.2023

Ο θρύλος της Βραζιλίας Ρονάλντο Ναζάριο επικρίθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την απόφαση του διαιτητή κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ρεάλ Βαγιαδολίδ κόντρα στη Σεβίλλης.

Το απόγευμα της Κυριακής (14/5), η Ρεάλ Βαγιαδολίδ που απειλείται με υποβιβασμό υποδέχτηκε εντός έδρας τη Σεβίλλη, με φόντο την 34η αγωνιστική της La Liga. 

Με το ματς να παραμένει ισόπαλο στο 0-0, καθώς ο χρόνος «έτρεχε» προς το ημίχρονο, σημειώθηκε μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη στιγμή. Μετά την απομάκρυνση του κόρνερ, ο αμυντικός της Βαγιαδολίδ, Σέρχιο Εσκουντέρο νόμιζε ότι είχε δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του, αφού η μακρινή προσπάθειά του πήγε στα δίχτυα. 

Ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο διαιτητής Μιγκέλ Άνχελ Ορτίθ Αρίας είχε ήδη σφυρίξει την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Πλάνα από το περιστατικό έδειξαν ότι το σφύριγμα σφύριξε καθώς χτυπήθηκε η μπάλα. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι παίκτες και το επιτελείο της Βαγιαδολίδ ήταν απολύτως έξαλλοι με την απόφαση, καθώς περικύκλωσαν τον διαιτητή ζητώντας εξηγήσεις. Για την ιστορία η Σεβίλλη κέρδισε τον αγώνα με 3-0 χάρη στα γκολ των Ράφα Μιρ, Παπού Γκόμεζ και Χεσούς Κορόνα.

Μετά τον αγώνα, ο Ρονάλντο Ναζάριο, ο οποίος είναι πρόεδρος της Βαγιαδολίδ, εξέφρασε την οργή του στα social media. «Μέχρι τώρα ήμασταν σιωπηλοί προσπαθώντας να δικαιολογήσουμε τη δυσαρέσκειά μας με επίσημα μέσα, συναντήσεις και αναφορές. Αλλά αρκετά ήδη! Αυτό είναι επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ζητάμε εξηγήσεις». 

Και συνέχισε: «Τα λάθη αυτών των διαστάσεων μπορούν να αλλάξουν μια ολόκληρη σεζόν. Αλλά ας είναι ένα πράγμα ξεκάθαρο θα πολεμήσουμε όλα και όλους γιατί είμαστε η Ρεάλ Βαγιαδολίδ. Η ομάδα μας, οι οπαδοί μας και η πόλη μας έχουν δώσει τα πάντα και κανείς δεν πρόκειται να μας τα πάρει».

Με τέσσερα παιχνίδια να απομένουν, η Βαγιαδολίδ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη 17η θέση της κατάταξης, μόλις ένα βαθμό μπροστά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Τα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια της θα είναι με Κάντιθ (εκτός έδρας), Μπαρτσελόνα (εντός έδρας), Αλμερία (εκτός έδρας) και Χετάφε (εντός έδρας).