Η Νάπολι επέστρεψε στις νίκες και συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της προς τον τίτλο

παίκτες Νάπολι

i

© Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images/Ideal Images

Η Νάπολι επέστρεψε στις νίκες και συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της προς τον τίτλο

Κώστας Τσιακλής 22:00 - 07.04.2023 / Ανανεώθηκε: 23:05 - 07.04.2023

Η Νάπολι πέρασε νικηφόρα και από την έδρα της Λέτσε (1-2) και συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η Νάπολι επικράτησε εκτός έδρας της Λέτσε με 2-1 και συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της προς την κατάκτηση της φετινής Serie A. Οι «παρτενοπέι» αν και δυσκολεύτηκαν, επέστρεψαν στις νίκες μετά τη συντριβή από τη Μίλαν (4-0) και πλέον προετοιμάζονται για το παιχνίδι του Champions League κόντρα στους «ροσονέρι». 

Η πρώτη ευκαιρία του παιχνιδιού ανήκε στη Λέτσε. Στο 8’ ο Γιουσέφ Μαλέχ μπήκε στην περιοχή και εξαπέλησε ένα σουτ προς την εστία όμως ο τερματοφύλακας της Νάπολι, Άλεξ Μέρετ, απέκρουσε σε κόρνερ.

Η Νάπολι ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της φάση στο παιχνίδι στο 18’, με συνεργασία δύο αμυντικών της. Ο Μιν-Τζάε Κιμ σέντραρε από δεξιά και ο Τζοβάνι Ντι Λορέντζο με όμορφη κεφαλιά έκανε το 1-0 για τους «παρτενοπέϊ». Στο 34’ η Νάπολι θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ όμως ο τερματοφύλακας της Λέτσε, Βλαντίμιρο Φαλκόνε, απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Λοζάνο.

Στο 52' σε φάση διαρκείας οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ, οι παίκτες της Λέτσε έπαιξαν «βόλεϊ» μέσα στην περιοχή και η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι μετά την κεφαλιά του Ασάν Σίσεϊ. Οι ποδοσφαιριστές της Νάπολι δεν κατάφεραν να απομακρύνουν τη μπάλα, η οποία έφτασε στον Φεντερίκο Ντι Φρανσέσκο που έκανε το 1-1 με ωραίο σουτ. 

Στο 64' η Νάπολι ανέκτησε ξανά το προβάδισμα της με έναν απίστευτο τρόπο. Ο Μάριο Ρουί σέντραρε από αριστερά και ο αμυντικός της Λέτσε, Αντονίνο Γκάλο, προσπάθησε να κατεβάσει τη μπάλα στον τερματοφύλακα του. Ο Βλαντίμιρο Φαλκόνε όμως δεν κατάφερε να τη συγκρατήσει και έτσι οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 2-1.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Νάπολι επέστρεψε στις επιτυχίες, ανέβηκε στους 74 βαθμούς και αύξησε προσωρινά τη διαφορά της από τη δεύτερη Λάτσιο στους 19 βαθμούς. Πλέον οι «παρτενοπέι» στρέφουν την προσοχή τους στον πρώτο αγώνα κόντρα στη Μίλαν (12/04) για τα προημιτελικά του Champions League. Από την άλλη η Λέτσε έχει έξι συνεχόμενες ήττες ωστόσο απέχει ακόμα οκτώ βαθμούς (με ματς παραπάνω) από την Ελάς Βερόνα και την επικίνδυνη ζώνη.