Η Οσασούνα «σόκαρε» την Μπιλμπάο στην παράταση και προκρίθηκε στον τελικό (1-1)

Το γκολ του Ινιάκι Γουίλιαμς

i

© Printscreen/twitter

Η Οσασούνα «σόκαρε» την Μπιλμπάο στην παράταση και προκρίθηκε στον τελικό (1-1)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 00:19 - 05.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:54 - 05.04.2023

Με γκολ του Πάμπλο Ιμπάνιεζ στο 116ο λεπτό και κόντρα στη ροή του αγώνα, η Οσασούνα πήρε τεράστια πρόκριση για τον τελικό του Copa Del Rey.

Η Οσασούνα χάρη στο γκολ λύτρωσης του Ιμπάνιεζ στο 116ο λεπτό της παράτασης, «σόκαρε» την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Σαν Μαμές» (1-1) και θα δώσει παρών στον τελικό του Copa Del Rey.

 Μετά τη νίκη στο πρώτο ματς (1-0), η ομάδα του Αρασάτε πήρε σπουδαία ισοπαλία στη ρεβάνς και «πέταξε« για τον τελικό, εκεί που θα αντιμετωπίσει είτε την Μπαρτσελόνα, είτε τη Ρεάλ Μαδρίτης, με τη ρεβάνς του «Κλάσικο» να είναι προγραμματισμένη για αύριο (5/4, 22:00).

Με το ξεκίνημα της αναμέτρησης, η Αθλέτικ Μπιλμπάο πίεσε τον αντίπαλο με σκοπό να προηγηθεί νωρίς και να έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση. Στο 14ο λεπτό, ο Γκουρουθέτα απείλησε για πρώτη φορά με σουτ από καλή θέση, με την μπάλα όμως να κοντράρει στα σώματα. 

Στο 25ο λεπτό, ο Νίκο Γουίλιαμς πάτησε στην περιοχή, όμως η κεφαλιά του ήταν άστοχη και δεν ανησύχησε τον Ερέρα. Οκτώ λεπτά αργότερα, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε άνοιξε το σκορ με τον Ινιάκι Γουίλιαμς και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα (1-0). Έπειτα από μία εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Μικέλ Βέσγα σέρβιρε με το κεφάλι στον Γκανέζο επιθετικό, με τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με μία δύσκολη προβολή.

Στο 40ο λεπτό, ο Ινιάκι Γουίλιμας πέτυχε και δεύτερο τέρμα, καθώς εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική ασίστ του αδερφού του Νίκο, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Με την έναρξη του δεύτερου 45λέπτου, το σκηνικό του αγώνα παρέμεινε ίδιο, με τους γηπεδούχους να δείχνουν πιο αποφασισμένοι για την ανατροπή και την πρόκριση στον τελικό. Η Οσασούνα αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι, με αποτέλεσμα να δεχτεί πολλές ευκαιρίες.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο Άλβαρεζ έφτασε πολύ κοντά στο να κάνει το 2-0 και να δώσει σκορ πρόκρισης στην ομάδα του Βαλβέρδε, όμως η ψιλοκρεμαστή κεφαλιά του κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τέσσερα λεπτά πριν το 90΄, ο Νίκο Γουίλιαμς σπατάλησε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να λυτρώσει την ομάδα του. Έπειτα από το σουτ του Ραούλ Γκαρθία, ο άσος της Αθλέτικ πήρε το ριμπάουντ με εξουδετερωμένο τον Ερέρα, όμως αστόχησε από πλεονεκτική θέση, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί το ματς στην παράταση.

Κατά τη διάρκεια του έξτρα 30λέπτου, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν κυρίως με στημένες φάσεις να βρουν το γκολ, όμως η σωστή αμυντική λειτουργία της Οσασούνα έπαιξε σημαντικό ρόλο. Στο 116ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το γκολ της ισοφάρισης με τον Πάμπλο Ιμπάνιεζ, σοκάροντας την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Συγκεκριμένα, ο 25χρονος άσος της Οσασούνα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ένα εξαιρετικό εναέριο πλασέ και πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης (1-1), το οποίο έστειλε την ομάδα του στον τελικό.