Νίκη για τη Σεβίλλη στο ντεμπούτο του Μεντιλιμπάρ στον πάγκο της ομάδας, σημαντική επικράτηση για Χιρόνα, στην ισοπαλία έμεινε η Αθλέτικ Μπιλμπάο

Πανηγυρισμοί παικτών Σεβίλλης

i

©Photo by Fran Santiago/Getty Images

Νίκη για τη Σεβίλλη στο ντεμπούτο του Μεντιλιμπάρ στον πάγκο της ομάδας, σημαντική επικράτηση για Χιρόνα, στην ισοπαλία έμεινε η Αθλέτικ Μπιλμπάο

Άγγελος Φραγκισκάτος 21:30 - 01.04.2023 / Ανανεώθηκε: 22:48 - 01.04.2023

Η Σεβίλλη επικράτησε με 2-0 κόντρα στην Κάντιθ στο ντεμπούτο του Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ στον πάγκο των Ανδαλουσιανών. Νίκη «χρυσάφι» για την Χιρόνα, στην ισοπαλία έμεινε η Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Στο ντεμπούτο του Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ στον πάγκο η Σεβίλλη επικράτησε κόντρα στην Κάντιθ με 2-0 εκτός έδρας στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της La Liga. Οι Ανδαλουσιάνοι με αυτή τη νίκη κατάφεραν να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη, καθώς βρίσκονται στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 31 βαθμούς.  

Σε ένα παιχνίδι που ήταν ισορροπημένο η Σεβίλλη κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της στο δεύτερο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 51' με τον Λούκας Οκάμπος με σουτ μέσα από την μικρή περιοχή και τον Γιουσέφ Εν Νεσίρι στο 74' με ωραίο πλασέ μετά από ασίστ του Μπράιαν Χιλ, να διαμορφώνει το τελικό σκορ 2-0.

Σε αναμέτρηση που διεξήχθει νωρίτερα η Χιρόνα επικράτησε με 2-1 κόντρα στην Εσπανιόλ, εξασφαλίζοντας και την παραμονή της στην κατηγορία, ενώ η ομάδα της Καταλονίας έπεσε στη 17η θέση της βαθμολογίας του ισπανικού πρωταθλήματος;.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 53' με τον Μαρτίνες, όμως η χαρά του γκολ κράτησε για λίγο, καθώς στο 74' ισοφάρισαν οι φιλοξενούμενοι με τον Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ μετά από ασίστ του Χάβι Πουάδο βρήκε τον Δανό μέσα στην περιοχή και εκείνος έκανε το 1-1 για την Εσπανιόλ

Στο 83' ο Γκόμεζ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για την Εσπανιόλ, μετά από πέντε λεπτά συγκεκριμένα στο 88' ο έμπειρος Ουρουγουανός επιθετικός, Κρίστιαν Στουάνι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για την Χιρόνα

Σημαντική απώλεια βαθμών για την Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία έμεινε στο 0-0 με την Χετάφε. Πλέον οι Βάσκοι βρίσκονται στην 7η θέση με 37 βαθμούς. 

Οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.  Οι καλύτερες φάσεις για την Αθλέτικ ήταν η κεφαλιά του Μπερτσίτσε στο 15' και το σουτ του Βιβιάν στο 66', τελικές ευκαιρίες που δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Νταβίντ Σόρια και αναγκάστηκαν να μείνουν στο τελικό 0-0.