Η Σαχτάρ καλύπτει τα έξοδα για τραυματίες στρατιώτες και βοηθάει τα ορφανά παιδιά να βρούνε μια νέα στέγη

Σαχτάρ Ντόνετσκ

i

© Intime

Η Σαχτάρ καλύπτει τα έξοδα για τραυματίες στρατιώτες και βοηθάει τα ορφανά παιδιά να βρούνε μια νέα στέγη

Θάνος Λυμπερόπουλος • 10:59 - 06.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Η Σαχτάρ χρηματοδοτεί όσα έξοδα απαιτούνται για τις επεμβάσεις των Ουκρανών στρατιωτών, που έχουν τραυματιστεί στο πόλεμο αλλά ασχολείται και με την ανεύρεση σπιτιών για παιδιά που μείναν ορφανά.

Για ακόμα μια φορά η Σαχτάρ επιλέγει να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους της χώρας της και να βοηθήσει όσους περισσότερους τραυματίες πολέμου μπορεί. Προσφέρει τεράστια οικονομική ενίσχυση και βοηθάει ακόμα και τα νεαρά παιδιά που έχασαν τους γονείς τους από τον πόλεμο απέναντι στη Ρωσία.

Ο ουκρανικός σύλλογος έχει αποφασίσει να καλύψει έξοδα χειρουργικών επεμβάσεων, στις οποίες θα συμμετέχουν όσοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου. 

Σύμφωνα με την Daily Mirror, η χρηματοδότηση αυτή γίνεται με την βοήθεια των παικτών της Σαχτάρ καθώς έχουν προσφέρει ένα μέρος απ' το μισθό τους για τα μεγάλα χειρουργεία που ενδεχομένως να χρειάζονται ορισμένοι στρατιώτες.

Παράλληλα η ομάδα, ψάχνει να βρει στέγη σε παιδιά που μείναν ορφανά αλλά και καταφύγιο για όσους μείναν άστεγοι. Ο CEO της Σαχτάρ, Σεργκέι Πάλκιν, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή, το ποδόσφαιρο στην Ουκρανία δεν είναι να κερδίζεις ή να χάνεις αγώνες. Είναι ένα όχημα για τη διαδικασία αποκατάστασης από έναν πόλεμο. 

Όταν άρχισαν να πέφτουν οι βόμβες στη χώρα μας, ανοίξαμε ένα καταφύγιο για 2.000 πρόσφυγες και τους παρείχαμε ρούχα, τρόφιμα, νερό και φάρμακα και συνεχίζουμε αυτήν την επιχείρηση τώρα. Από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος, βρήκαμε σε 31 παιδιά που έχασαν τους γονείς τους νέα σπίτια σε 17 οικογένειες, δηλαδή 31 ορφανά που χάθηκαν και βρήκαν ξανά ασφάλεια. 

Δίνουμε ελπίδα στα παιδιά και βοήθεια για τις οικογένειες. Νωρίτερα φέτος παίξαμε έναν φιλανθρωπικό αγώνα για να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες των οποίων τα σπίτια έχουν καταστραφεί και για να στηρίξουμε τους τραυματισμένους στρατιωτών μας, που απέφερε ένα εκατομμύριο ευρώ.

 Και αυτή τη στιγμή χρηματοδοτούμε επεμβάσεις για βαριά τραυματισμένους στρατιώτες, στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ισπανία, που κοστίζουν έως και 100.000 δολάρια».