Η Μάρτα Κόστιουκ αρνήθηκε και πάλι να  δώσει το χέρι της σε Ρωσίδα αντίπαλό της

Μάρτα Κόστιουκ

i

Photo by Robert Prange/Getty Images/Ideal Images

Η Μάρτα Κόστιουκ αρνήθηκε και πάλι να δώσει το χέρι της σε Ρωσίδα αντίπαλό της

Sportal newsroom 19:30 - 24.03.2023 / Ανανεώθηκε: 00:33 - 04.07.2023

Η Μάρτα Κόστιουκ από την Ουκρανία επιβεβαίωσε την ένταση που υπάρχει με τις τενίστριες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Η Ουκρανή Μάρτα Κόστιουκ αρνήθηκε να δώσει το χέρι της στη Ρωσίδα Αναστασία Ποτάποβα. Η Ποτάποβα πήρε τη νίκη με 6-1, 6-3 στον δεύτερο γύρο του τουρνουά του Μαϊάμι.

Η 21χρονη Ρωσίδα βρέθηκε στο επίκεντρο όταν φόρεσε φανέλα της Σπαρτάκ Μόσχας κατά τη διάρκεια του αγώνα της με την Τζέσικα Πεγκούλα στο Indian Wells. Η WTA προειδοποίησε την τενίστρια για την πράξη της.

Η Κόστιουκ, δεν είχε δώσει το χέρι της στη Ρωσίδα Γκράτσεβα, που αντιμετώπισε στον τελικό του Όστιν αλλά και τη Λευκορωσίδα Βικτώρια Αζαρένκα. Η τενίστρια από την Ουκρανία επιβεβαίωσε την ένταση που υπάρχει μεταξύ των αθλητριών από την Ουκρανία, τη Ρωσία και τη Λευκορωσία εξαιτίας του πολέμου.

«Προφανώς υπάρχει ένταση, δεν είμαστε φίλοι. Είμαστε σε πόλεμο αυτήν την περίοδο», είπε η Κόστιουκ. Η τενίστρια από την Ουκρανία ανέφερε ότι η WTA δεν έχει απαντήσει στο αίτημα των συμπατριωτών της για συνάντηση.

«Ναι, θέλουμε να έχουμε μία συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο αλλά δεν έχουμε λάβει απάντηση», επεσήμανε η τενίστρια από την Ουκρανία.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα με τα οποία δεν συμφωνώ με τα οποία κάνει η WTA. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Απλώς θα δεχθώ περισσότερο μίσος στο διαδίκτυο. Ό,τι και να πω, θα μισηθώ πολύ. Δεν γνωρίζω. Μπορεί να της δοθεί μια προειδοποίηση. Μπορεί και να αποκλείσουν κάποιον, δεν ξέρω. Δεν μπορώ να το σχολιάσω πραγματικά, είναι απλά αστείο», σχολίασε η Κόστιουκ για την προειδοποίηση της WTA προς την Ποτάποβα.