Η τεράστια σημασία της επιστροφής Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς την συγκεκριμένη χρονική στιγμή
i

Λιβάι Γκαρσία, Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς/©intime

Η τεράστια σημασία της επιστροφής Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς την συγκεκριμένη χρονική στιγμή

Κώστας Τσίλης 08:27 - 20.09.2023

Δυο πολύ σημαντικά "εργαλεία" στην μηχανή της ΑΕΚ, επιστρέφουν την στιγμή που ο Αλμέιδα έχει την μεγαλύτερη ανάγκη να κάνει rotation με φρεσκάδα αλλά και ποιότητα σε κρίσιμα ματς

Γενικώς είναι πάντα σημαντικό να σβήνονται ονόματα κομβικών ποδοσφαιριστών από το απουσιολόγο ενός προπονητή. Μόνο που η αλήθεια είναι πως για τον Ματίας Αλμέιδα, τα ονόματα του Λιβάι Γκαρσία και του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, σβήστηκαν σε μια πολύ ιδιαίτερη χρονική συγκυρία. Και έχει τεράστια σημασία η επιστροφή αμφότερων στην αγωνιστική δράση της ΑΕΚ. 

Με Γκαρσία η αποστολή της ΑΕΚ για το ματς με την Μπράιτον, μέσα και ο Γκατσίνοβιτς
EUROPA LEAGUE

22:02 - 19.09.2023

Με Γκαρσία η αποστολή της ΑΕΚ για το ματς με την Μπράιτον, μέσα και ο Γκατσίνοβιτς

Προπονήθηκε κανονικά σήμερα και ο Γκαρσία και ο Αλμέιδα τον συμπεριέλαβε στις επιλογές του για την αποστολή της ΑΕΚ που αύριο θα ταξιδέψει για την Αγγλία - Εντός και ο Γκατσίνοβιτς, εκτός ο Μουκουντί

Το εάν και για πόσα αγωνιστικά λεπτά θα μπορέσουν ο Γκαρσία και ο Γκατσίνοβιτς να βοηθήσουν την ΑΕΚ στο αυριανό παιχνίδι, θα κριθεί στην σημερινή τελευταία προπόνηση που θα γίνει το απόγευμα στο Amex Stadium. Προφανώς και για τον Αλμέιδα έχει την αξία του, να μπορεί να φέρει έστω και από τον πάγκο για λίγα λεπτά, παίκτες της ποιότητας του Γκαρσία και του Γκατσίνοβιτς. Όμως αυτό που έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία για τον Αργεντινό τεχνικό, είναι αυτό που θα ακολουθήσει του παιχνιδιού με την Μπράιτον. 

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της την Δευτέρα το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, την Πέμπτη το ματς με τον Ατρόμητο, κατόπιν στην Κρήτη με τον ΟΦΗ και τέλος στις 5 Οκτώβρη το παιχνίδι με τον Άγιαξ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σ' αυτό το σερί των κρίσιμων παιχνιδιών, ο Αλμέιδα πλέον θα μπορεί να υπολογίζει ακόμα και για την βασική ενδεκάδα, τόσο τον Γκαρσία, όσο και τον Γκατσίνοβιτς. Δυο εξαιρετικά κομβικούς ποδοσφαιριστές, που είχαν λείψει από το παιχνίδι της ΑΕΚ. 

Επίσης, με Γκαρσία και Γκατσίνοβιτς ετοιμοπόλεμους, ο Αλμέιδα θα έχει την δυνατότητα να ανοίξει το rotation της ΑΕΚ σε επίπεδα ανάλογα με τα περυσινά. Και σε μια χρονική συγκυρία, που λόγω συνεχόμενων παιχνιδιών και μάλιστα σε στενά χρονικά περιθώρια, αυτό το rotation το έχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη.